Forskeres svar på spørgsmål om mæslingevaccine
Er der farlige bivirkninger ved mæslingevaccinen? Kan børn få autistiske træk eller blive sterile? Er en vaccine overhovedet nødvendig? I vores livechat, der blev afholdt i dag, har forskere svaret på spørgsmål om den omstridte mæslingevaccine.
vaccine mæslinger livechat

Mæslinger er en af de mest smitsomme børnesygdomme i verden. Alligevel fravælger flere forældre vaccinen til deres børn. (Foto: Shutterstock).

Debatten om mæslingevaccinen har raset i flere medier, efter at flere forældre fravælger vaccinen til deres børn.

Flere forskere understreger ellers betydningen af vaccinen, der er vigtig for hele verdens sundhed.

Men hvad er op og ned i debatten? Er der noget at frygte i forbindelse med vaccinen mod mæslinger?

Det - og meget andet - kan du blive klogere på ved at læse vores livechat, der blev afholdt 5. april 2017, i boksen herunder.

To forskere fra Statens Serum Institut, Lasse Dam Rasmussen, der er virolog og forsker, og Peter H. S. Andersen, der er afdelingslæge, svarede på læserspørgsmål om mæslinger og vaccinationen mod sygdommen.

Læs mere om mæslingevaccinen og debatten i vores artikel: Livechat: Skal jeg vaccinere mine børn mod mæslinger?

Live Blog Livechat om mæslingevaccine
 

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud