Forskning: Mad smager bedre, når vi spiser sammen
Videnskabelige forsøg har vist, at mad smager bedre, når vi spiser sammen.

Vores trang til at dele oplevelser er så stærk, at det påvirker den måde, vi fortolker vores smagsindtryk på. Og mad og måltider er nok den oplevelse, vi deler allermest, verden over, dag ud og dag ind.

I videoen ovenfor skal en række børn planlægge et fælles festmåltid. Menuen er på plads på få sekunder. Hør dem forklare, hvorfor valget er så let og hvilke hensyn, der spiller ind.

Mekanismen bag smagsfællesskabet er af en kaliber, der kan skabe nationalretter og identitet.

 

 

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs nyt om fusionsenergi, som DTU med forsøgsreaktoren på billedet nedenfor - en såkaldt tokamak - nu er kommet lidt nærmere.