Motion på kontoret kan være ligeså sundt som en løbetur
Kilde: 
01 februar 2013

Gå på stedet mens du taler i telefon eller lav sprællemand på kontoret i frokostpausen, for det kan være ligeså godt for helbredet som et fast træningsprogram – i hvert fald hvis man skal tro et hold forskere fra USA, der har undersøgt sammenhængen mellem daglig aktivitet og helbredet, skriver Live Science.

Ved at se nærmere på BMI, kolesterol og blodtryk og lignende i mere end 6.000 personer i alderen 18-85 år, fandt forskerne fra Oregon State University, at de personer, der brugte så lidt som tre intervaller af 10 minutter dagligt på at ’kontormotionere’, i gennemsnit var mere aktive end kollegaer med regelmæssig ugentlig træning, f.eks. løb.
Helt præcist, så lå lidt over 43 procent af kontormotionisterne inden for de amerikansk definerede rammer for en aktiv livsstil - kun omkring 10 procent af de personer med mere strukturerede træningsformer lå inden for rammen.

Men ikke nok med det, så viste resultaterne også, at intervaltræningen på arbejdet var ligeså effektiv som de ugentlige træningsprogrammer. Dog med en undtagelse: Kontormotionisternes BMI lå i gennemsnit 1,5 point højere end de almindelige motionisters. Oversat til dansk er det et sted mellem 4-7 kilos forskel – nok til at gøre udsvinget mellem overvægtig og fedme.

Så måske det alligevel er godt med en løbetur i ny og næ.

Læs også på Videnskab.dk:

Så lidt motion gør dig sund

Motion påvirker dine gener

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.