Høje doser af D-vitamin forebygger knoglebrud
Kilde: 
06 juli 2012

Høje doser af vitamin D forebygger knoglebrud hos ældre mennesker - så længe man tager kosttilskuddet jævnligt. 

Det viser en metaanalyse af D-vitamindoser på mindst 800 IU. De høje doser mindsker ifølge den tyske professor Heike Bischoff-Ferrari fra universitetshospitalet i Zurich,  risikoen for brud på eksempelvis hoften med 30 procent og andre knogler med 14 procent. Lavere doser havde ikke nogen effekt, skriver Medpage today.

 

Resultaterne, som er publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine, viser også, at for meget calcium, det vil sige mere end 1000 milligram om dagen, svækker D-vitaminets gavnlige effekt.

Hoftebrud koster samfundet mange penge og er en alvorlig ulykke for patienten. De  er typisk afslutningen på et uafhængigt liv for den ældre. Halvdelen af de ramte genvinder ikke deres mobilitet. Kan man reducere antallet af ulykker med 30 procent alene ved at give patienterne et kosttilskud, ville give løfte folkesundheden enormt, siger  Dr. Heike Bischoff-Ferrari of University Hospital Zurich in Switzerland.

Læs også på Videnskab.dk:

D-vitamin forlænger livet

D-vitamin er immunforsvarets batteri

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.