Cannabis kan give allergi
Kilde: 
09 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Cannabis bliver legaliseret rundt om i verden, og det kan betyde uforudsete konsekvenser. Et nyt studie viser nemlig, at folk kan få allergiske reaktioner på grund af den grønne plante. Det skriver Livescience.

Det er ikke kun røgen når folk ryger pot eller hash, men også plantens pollen, der kan give problemer. De allergiske reaktioner er helt klassiske. Nys, næsen begynder at løbe og hoste, er blot nogle af de reaktioner, der bliver beskrevet i studiet. Oven i det kan pollen fra hampplanten udløse astma.

»Når brugen af cannabis bliver mere almindeligt, og med legaliseringen i mange stater, vil der dukke eksempler på allergiske reaktioner op, som man ikke ville have bemærket tidligere,« siger Purvi Parikh, professor i immunologi ved Allergy & Asthma Network til Livescience.

Og brug af cannabis er ved at blive mindre almindelig. En undersøgelse fra USA viser nemlig, at amerikanernes holdning over for den euforiserende plante er under ændring. Det skriver forskning.no.

Her har forskere spurgt 615,000 personer, hvad deres holdning er til cannabis. I 2002 mente 51 procent af de adspurgte, at der var stor risiko forbundet med at ryge pot eller hash 1 eller 2 gange om ugen. I 2012 var andelen svundet ind til 40 procent.

Undersøgelsen af amerikanernes holdning til cannabis er udgivet i Drug and Alcohol Dependence.

Læs også:

20 års forskning: Så skadelig er cannabis

Cannabis kan dræbe kræftceller og bremse sklerose

Derfor gør cannabis dig sulten

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

josa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.