Annonceinfo

Video-foredrag: Vi overskrider Jordens kapacitet

ForskerZonenSe professor Kevin Noone give en opdateret status på Jordens tilstand ved stor dansk jubilæums-konference.

Sidste uge var en lang række af landets fremmeste tekniske og naturvidenskabelige forskere samlet på Danmarks Tekniske Universitet for at diskutere, hvordan videnskaben kan udvikle løsninger på globale økologiske udfordringer.

Anledningen var 75 års jubilæet for stiftelsen af Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, som arbejder på at skabe bro mellem forskning og erhvervsliv. Og netop mikset af forskning og forretning inden for grønne tekniske løsninger var til debat: Kan de teknologiske løsninger på de globale problemer samtidig være en vækstmotor fra Danmark?

Noget entydigt svar kunne konferencen ikke byde på. Men der var bred enighed om, at Danmark helt sikkert har nogle stærke kort på hånden inden for grøn teknologi, og konferencen var fuld af indsigtsfulde indlæg om konkrete løsninger og strategier for samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv.

30 minutters kodensat af globale udfordringer

En af de første foredragsholdere var Kevin Noone, professor ved Stockholm Resilience Center, som startede dagen med at forklare, hvorfor vi mennesker truer Jordens ellers stabile økologiske tilstand.

Foredraget er en pædagogisk indføring i de centrale problemstillinger som global opvarmning, overfiskeri, iltsvind og fødevaremangel.

Det varer en halv time og er på engelsk, men hvis man er indstillet på det, så får man til gengæld et spændende kondensat at de miljømæssige udfordringer set med globale briller.

Se flere indlæg fra konferencen på ATV's jubilæumsside på YouTube.

Grønne byer giver sundhed og trivsel.

Grønne byer giver et mentalt løft både fysisk og psykisk, og hæver bl.a. også humør og selvtillid.
Jeg hader storbyer hvor naturen ikke indgår med grønne oaser. Det er ofte en grufuld oplevelse, med al det beton og glas og stressede mennesker og trafik med stor luftforurening. London er et eksempel på en syg storby, hvor det ikke ud over de få parker, er en bænk til ældre gående. Derfor ser man aldrig ældre i Londons centrum. Som fodgænger bliver man også stresset af, at man konstant skal løbe for livet når man skal over vejen.
Paris derimod her er luft, lys og rolige mennesker, med bænke overalt i gade billedet.
http://www.scientificamerican.com/podcast/episode/move-to-greener-urban-...

Seneste fra Miljø & Naturvidenskab

Grønlandske stemmer

Aviaja

»Det er vigtigt, at lokalbefolkningen uddanner sig, for bedre at være en del af udviklingen og bedre kunne tjene penge på viden i stedet for at tjene penge på tønder af olie«

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d.-studerende på DTU.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg