Annonceinfo

Dommedag 2012: Rammes Jorden af Planet X?

Jorden går under, når den rammes af en anden planet - Planet X eller Nibiru - i 2012. Sådan lyder budskabet fra forskellige grupper, der gør sig bemærket på internettet. Men den historie køber astronomerne ikke.

Emner:
Ifølge astronomerne behøver vi ikke at frygte et kosmisk sammenstød, der truer menneskeheden. (Illustration: NASA/JPL-Caltech)

Hvis man skal tro på de websites, der dukker op, når man søger på Planet X, Nibiru eller 2012, så er verdens undergang nær.

I løbet af 2012 kommer vi nemlig i nærkontakt med en anden planet, og så er det slut med menneskeheden.

Heldigvis er der intet at frygte, selv om bunker af websites og mere end 100 bøger siger det modsatte. Ifølge alle seriøse astronomer findes Planet X eller Nibiru overhovedet ikke.

Det gælder for eksempel David Morrison, der er seniorforsker ved NASA's institut for astrobiologi. Han er manden bag websitet Ask an Astrobiologist, hvor folk kan stille spørgsmål om astronomi.

Websitet har modtaget tæt på 1.000 spørgsmål om Nibiru og 2012, og David Morrison fortæller om folk, der ikke kan sove om natten af frygt for den kommende dommedag.

Her på videnskab.dk har vi såmænd også fået et par mails fra bekymrede borgere, der vil vide mere om Nibiru. Derfor spoler vi lige filmen tilbage, og tager fortællingen om dommedagsplaneten helt fra begyndelsen.

Der manglede en planet

Historien om Planet X starter tilbage i midten af 1800-tallet. Den franske matematiker Urbain Le Verrier mente, at en ekstra planet kunne forklare uregelmæssigheder i Uranus' bane om Solen. Og ganske rigtigt: I 1846 blev Neptun fundet, hvor Le Verrier havde regnet ud, at der måtte være en planet.

Men ikke alt var fryd og gammen, for de ydre planeters bevægelser kunne stadig ikke forklares fuldt ud ved hjælp af Newtons love. Der måtte være en planet mere, der forstyrrede Uranus' og Neptuns baner. Den amerikanske rigmand Percival Lowell satte sig for at finde denne planet, som han kaldte Planet X, hvor X'et står for ubekendt lige som i en matematisk ligning.

I 1894 finansierede han et stort teleskop, Lowell Observatory, som blev brugt i jagten på den ukendte planet. Lowell døde i 1916, men jagten fortsatte, og i 1930 var der gevinst: Pluto blev fundet.

En mystisk planet med kurs mod Jorden

I 1978 fandt astronomerne ud af, at Pluto er ganske lille - den vejer kun 0,002 gange så meget som Jorden. Det var ikke nok til at forklare uregelmæssighederne i Uranus' bane, så spekulationerne om endnu en planet fik ny næring. Der blev fremlagt forskellige hypoteser for størrelsen og banen for den ukendte planet, men der var ikke noget at se på himlen.

Forklaringen på Uranus' underlige bane kom først i 1993. Astronomen Myles Standish brugte data fra rumsonden Voyager 2 til at beregne Neptuns masse mere præcist end nogensinde før, og det viste sig, at planeten var en halv procent lettere, end man hidtil havde regnet sig frem til. Når det nye tal for Neptuns masse blev sat ind i ligningerne, opførte Uranus sig pludselig som forventet, og der var ikke længere brug for en Planet X.

Fakta

MASSER AF PLANETER I UNIVERSET

Vores solsystem rummer otte planeter, nemlig Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Desuden er der en række dværgplaneter, der kaldes sådan, fordi de nok er store nok til at blive runde under presset fra deres egen tyngde, men på den anden side ikke er store nok til at kunne rydde deres baner for andre himmellegemer.

Hidtil har den internationale astronomiske union udnævnt fem dværgplaneter:

  • Ceres (i asteroidebæltet mellem Mars og Jupiter),
  • Pluto,
  • Eris,
  • Haumea og
  • Makemake (i baner længere ude end Neptun).

Flere kommer til i de kommende år, efterhånden som observationerne bliver bedre.

Der findes også planeter om andre stjerner end Solen. Hidtil er der fundet over 400 af disse såkaldte exoplaneter. De kredser fredeligt om stjerner milliarder af kilometer væk, og kan aldrig komme i nærheden af vores solsystem.

Problemet var løst, men på det tidspunkt havde ideen om en mystisk Planet X fået sit eget liv. Den ukendte planet appellerede åbenbart til visse folks fantasi, og et nyt navn kom til: Nibiru.

Jorden har haft besøg af rumvæsener

Allerede tilbage i 1976 havde forfatteren Zecharia Sitchin skrevet den første af en række pseudovidenskabelige bøger, hvoraf det fremgår, at Jorden har haft besøg af rumvæsener fra planeten Nibiru. Ifølge Sitchin blev Jorden faktisk dannet, da Nibiru kolliderede med en anden planet kaldet Tiamat.

Nibiru skulle kredse om Solen i en meget aflang bane med en omløbstid på 3.600 år. Med jævne mellemrum har rumvæsener fra den avancerede civilisation på Nibiru besøgt Jorden, og for at det ikke skal være løgn, er det moderne menneske designet af disse rumvæsener. Det er alt sammen beskrevet i den sumeriske mytologi - ifølge Sitchin.

Sandheden om navnet Nibiru er imidlertid, at der er tale om et himmellegeme, der omtales i det babylonske (og altså ikke sumeriske) digt Enuma Elish - og at der her sandsynligvis henvises til Jupiter. Men det skulle ikke afholde den amerikanske dommedagsprofet Nancy Lieder i at tage ideen op i 1995, hvor internettet var blevet udbredt.

Ingen dommedag i 2003

Nancy Lieder sætter lighedstegn mellem Planet X og Nibiru og udbreder sine historier gennem websitet Zetatalk. Hun får angiveligt sine informationer via et hjerneimplantat, som rumvæsener har forsynet hende med.

I 1995 begyndte Nancy Lieder at sprede budskabet om, at Planet X nærmede sig, og at det ville betyde en katastrofe for menneskeheden. Hun var endda ikke bange for at sætte en dato på:

Planet X ville være tættest på Jorden d. 27. maj 2003. Så ville Jordens rotation ophøre, polerne ville bytte plads og der vil være frygtelige, verdensomspændende naturkatastrofer som jordskælv og orkaner.

Der skete som bekendt ikke det store d. 27. maj 2003, og i stedet blev dommedagsprofetien efterhånden kædet sammen med ideen om, at mayaernes kalender udløber i 2012. To og to blev lagt sammen, og resultatet var en planet, der passerer tæt forbi eller rammer Jorden i december 2012 - med katastrofale følger.

Sandsynligheden er nul

Men lad os bare slå fast: Der findes ingen planet, der rammer Jorden - hverken i år 2012 eller i en overskuelig fremtid. Astronom Henrik Stub, der sammen med sin kone Helle i årtier har skrevet og holdt foredrag om astronomi og rumfart, ryster på hovedet af rygterne og fejer dommedagsteorierne af banen:

»Sandsynlighed for, at en planet støder ind i Jorden i 2012, er nul,« beroliger han os. »Ganske eksakt nul - jeg kan dementere alle rygter!«

Hvis der var en planet på vej mod Jorden, ville astronomerne for længst have fået øje på den. Det ville vi andre for den sags skyld også, for hvis sådan et stort himmellegeme var så tæt på Jorden, ville det lyse kraftigt op på himlen. Og Henrik Stub tør endda godt garantere, at det i hvert fald ikke er ved en planetkollision, at Jorden kommer til at gå under i løbet af de kommende millioner år.

Det er en konspiration!
Dværgplaneten Eris er både større og tungere end Pluto, og den bevæger sig i en meget elliptisk bane langt fra Solen og for den sags skyld Jorden. Eris' måne Dysnomia ses som en lille prik til venstre for dværgplaneten. (Foto: NASA, ESA og M. Brown fra Caltech)

Men når nu alverdens astronomer affejer teorierne om en planet med kurs mod Jorden, kan man jo undre sig over, hvordan rygterne kan overleve. Og det lader da også til, at dommedagsspekulanterne har et ambivalent forhold til astronomi.

På den ene side tages seriøse astronomiske observationer til indtægt for eksistensen af Planet X/Nibiru. På den anden side mener tilhængerne af teorien, at myndighederne holder sandheden skjult for folket - at der er tale om en konspiration.

På websites som Your Own World USA, Surviving Nibiru, Church of critical thinking og Xfacts.com kan man læse, at Planet X eller Nibiru for længst er blevet observeret af astronomerne, men at befolkningen ikke må få sandheden at vide.

Men hvad med billederne?

Der henvises for eksempel ofte til data fra satellitten IRAS (Infrared Astronomical Satellite), der i 1983 gennemsøgte himlen i jagt på objekter, der afgiver infrarød stråling. Sammenkædningen af IRAS-observationer og Planet X/Nibiru er baseret på en ganske kort artikel, der stod at læse i avisen Washington Post d. 30. december 1983: 'Mystery Heavenly Body Discovered'.

Ganske vist var der noget, som astronomerne ikke umiddelbart kunne identificere, men det var ikke en ny planet i solsystemet. Det mystiske himmellegeme, som avisen skrev om, har sandsynligvis været en fjern galakse, for dem fandt IRAS mange af. Astronomerne fandt også tre asteroider og seks kometer ved hjælp af IRAS, men altså ingen nye planeter.

Et stort observatorium tæt på Sydpolen, South Pole Telescope, skulle også have observeret Nibiru/Planet X, og på internettet kan man endda finde 'hemmelige' billeder af planeten.

Men ifølge David Morrison fra NASA er det helt absurd, blandt andet fordi South Pole Telescope er et radioteleskop, der slet ikke kan bruges til at tage fotos som dem, man finder på nettet. I øvrigt giver det ingen mening, at sådan en planet kun skulle kunne ses fra Sydpolen.

De billeder, der angiveligt skulle forestille Nibiru eller Planet X, er typisk fotos taget op mod Solen, hvor reflekser i kameraets linser (lens flares) giver et falsk billede, fortæller David Morrison.

Eris er ingen Planet X

Men det er ingen hemmelighed, at astronomerne fra tid til anden identificerer forholdsvis store himmellegemer, der er en del af vores solsystem, men som aldrig vil komme i nærheden af Jorden.

Langt fra Solen og Jorden, på den anden side af den yderste planet Neptun, kredser en masse objekter. Nogle af dem er ganske store, for eksempel dværgplaneten Eris, der faktisk er større end Pluto, der længe blev betragtet som en planet, men som nu også er klassificeret som en dværgplanet.

Eris blev opdaget i 2005, og fundet af himmellegemet fik NASA til at udsende en pressemeddelelse med overskriften '10th Planet Discovered'. Det gav selvfølgelig straks dommedagsprofeterne blod på tanden.

Men uanset hvor mange anstrengelser Planet X/Nibiru-tilhængere gør sig for at få Eris til at passe ind i teorierne, ligger det fast, at Eris aldrig vil komme tættere på Jorden end seks milliarder kilometer. I hvert fald hvis man tror på astronomerne. Dommedag ligger ikke lige om hjørnet.

Salgsdato overskredet

Emnet i denne gamle artikel fra 2009 har for længst overskredet sidste salgsdato. Som forventet og som alle sikkert har bemærket, blev Jorden ikke ramt af den hypotetiske planet X i 2012. Mange andre lignende paranoide spådomme om diverse undergangsscenarier blev heller ikke til noget.

Derimod har ”Vilkår for kommentarer på Videnskab.dk” fortsat sin aktualitet. F.eks. siger et af punkterne at ”Indlæg skal være umiddelbart forståelige for andre brugere og debattører”.

En lang afskrift på udenlandsk synes ikke ligefrem at opfylde dette kriterie, især set i lyset af, at det angiveligt skulle ”inddrager informationer uden for den censur, der beskriver matrixen”. Hvad betyder det?

Et andet punkt siger at ”Kontroversielle påstande kræver stærk dokumentation”. Sidstnævnte punkt behøver vist ikke nærmere begrundelse for at blive fremhævet i denne sammenhæng.

You need us believe me

Jens: "You need us believe me "

Vi har lige så meget brug for jer som en hund har brug for et nyt skakspil.

Vedr Beono Black så nævner Kerry Cassidy ham også i en mail

Der handler om at videnskabfolk der har gjort op med matrixen eller fascisterne eller hvis vi tager medicinal industrien eller fødevareindustrien nazisterne, hvis man har problemer med den formulering anbefaler jeg at man begynder at vågne op og indrage informationer uden for den censur der beskriver matrixen. læg mærke til dit emotionelle forhold til dine antagelser...

SO YOU THINK YOU CAN HANDLE THE TRUTH?
Published on Thursday, 04 April 2013 07:03
Written by Kerry Cassidy

inShare

So you think you can handle the truth? Do you know what we go through on a daily basis to get it out to you? Have you got any idea what we have been going through daily for the past 4 weeks and much much longer?

Every time I go on a radio show or take a phone call or skype call or write a blog article --we get hit. Every time. They go after our sites nonstop and Tommy and I and Alex are constantly fighting to stay online and afloat financially and otherwise.

I realize you all are not behind the scenes and you have no idea what kind of fight is going on here to keep the truth as we know it and as we hear it....info to be investigated, verified or discounted... yes out to you but we are constantly working at this. Night and day. Day and night.

This is about getting the information coming out from good sources to the people.. that's YOU... every day. But we are beat down time and time again.

Just remember this... these people that work with me put their lives on the line every day.. the Camelot witnesses. And so do I...The Beano Blacks and others...

You need us believe me cause you don't have any other way to get out from under the WALL OF LIES that you are living under.

So my advice to you is try supporting this effort. Instead of complaining and thinking you have the answers which 90 times out of 100 you don't... try giving these people the benefit of the doubt. Try listening. Try going the distance yourself sometime.

We prove it day in and day out. We go the distance. We have run this race for many long years. We are running it FOR YOU. So don't just sit back and criticize. Get out and pitch in.

Et portræt

Et portræt af Beano Black - manden bag de berømte Youtåbe videoer om Planet X

https://www.tannens.com/shop/secure/images/products/132.jpg

Misbrug

Astrofysisker James Mccanney siger at han er blevet misbrugt.

Nu er Paven abdiceret, og en ny skal vælges, så mon ikke Vatikanet bliver mere åbne omkring misbruget.

PS: For øvrigt er dette en dansksproget side, hvis du vil være så venlig.

ROLF
Astrofysisker James Mccanney siger at han er blevet misbrugt

February 27, 2013 posting ... !!!!!!!!!!!!! EMERGENCY ANNOUNCEMENT ... DISINFORMATION UPDATE !!!! THE DISINFO CREW IS AT IT AGAIN ... AT LEAST 2 YOUTUBE POSTINGS ARE TRYING TO IMPERSONATE ME AND PASS FALSE INFORMATION ... there are at least 2 youtube videos posted recently by nameless disinformation agents placing my voice making it look like i am saying that a planet X object is coming into the solar system at this time ... THIS IS NOT TRUE ... I AM NOT SAYING ANY SUCH THING ... AND THIS IS WHY I NEVER POST ON YOUTUBE OR ANY OTHER MEDIUM EXCEPT MY OWN WEB PAGE ... what they have done is chopped segments of a 2004 program of mine and posted a february 2013 date on the face and posted on youtube under 2 different names making it sound like i am stating planet X object is now in the solar system ... then in the listener comments they of course post many slams trying to make me look like a nut case making false predictions of planet X ...

I AM CURRENTLY WORKING WITH YOUTUBE TO HAVE THESE POSTINGS REMOVED ... this should show you that i am succeeding in informing the public of REAL events and exposing the government bogus tier II science for what it is ... this type of misinformation is their form of damage control as we head into this year of GREAT COMETs in which NASA and their fairy tale science will be exposed worldwide for the garbage that it is and my Plasma Discharge Comet Model will become the clear truth on the topic of comets and the electrical nature of our solar system ... this comes also as i am about the release my latest book (see the next posting) ... it seems someone is afraid of my success ... jim mccanney

Eliten

Jens: "Verden går ikke under det har kun eliten sagt"

Jeg viste ikke at alle de landsbytosser med sølvpapirhatte var en del af eliten.

Det med den sidste dato

Du har fuldstændig ret. Jorden går under. Alt lukker ned. Du er nået til den ultimative finale. Luk og sluk for det hele, for der er ikke mere at gøre: http://hmpg.net/

Det med Datoer

Den 21 december gik vi ind i the dark rift i mælkevejen. Vi er fra skyttensdværggallakse der trænger ind i the dark rift.

Vores bevidsthed ændres som alle hellige skrifte taler om.. Verden går ikke under det har kun eliten sagt.

Men der er noget med dette mini solsystem som kommer hvert 3600 år. Og det vil blive håndteret således at verden ikke går under. Det skal nok gå. Men derfor kan vi godt fortælle hvad folk oplever rundt omkring. Fordi jeg tror det er vigtig for vores udvikling som mennesker..

Jeg frygter ikke dette. Det jeg frygter er den fascisme af løgn og fortielser og trusler der gør os til dumme selvdestruktive får. Vi bliver udnyttet og bliver onskabsfulde og perverse pga elitens spil.. Bare se snakken om kontanthjælpen. Vi lever i konspirationsfascismen herhjemme og i USA er de på vej ind i en strukturel fascisme.

HVis al information kom frem så kunne vi gå igennem disse processer meget mere balanceret i stedet for det udtryk af frygt, grådighed og vrede som tingene blive når folk skal reagere uden indsigt.

Her Coast 2 Coast i denne uge omkring Nibiru. http://www.youtube.com/watch?v=wPyhySW5PmM

Hold tonen

Jeres samtale er ganske underholdende, men husk venligst at undlade at kalde hinanden øgenavne eller skrive kommentarer, der er personlige.

Hilsen
Redaktionen

2012 - 2013...

Jens: "...og går under jorden her sidst i juni 2013..."

Skal vi hver 3. mnd. hører om en ny dato hvor Jorden forventes at gå under?

Er der aldrig nogen af jer fra "Mad Men" der et kort øjeblik overvejer hvorfor ingen af jeres spådomme går i opfyldelse? Resetter I hjernen hver morgen og har glemt alt om hvad I har sagt og skrevet før?

Jorden går under (indsæt dato) og Månelandingerne er fup.

CIA og MOSSAD skyld i (indsæt land) jordskælv.

JKF blev myrdet af (indsæt organisation/person/gruppe)

Hemmelig verdensregering samarbejder med (indsæt aliens-type efter eget valg)

Her er beviserne: (indsæt latterlige hjemmelavede Youtube-videoer) og (links til hjemmesider fremstillet af mennesker der går med både ble og sølvpapirhat)

Jeg gik rundt og troede at alle jer "naturfilosoffer" havde jeres egne sites hvor I kunne udveksle jeres frygt og forslag til ugens-pille-kombo.

Hvad mon du vil underholdes os med i Juli når du har glemt alt om denne ugens undergang?

Folk der beskæftiger sig med Pl X mister deres hjemmesider

Kim jeg er enig i at de DUMP baser eliten har bygget ikke er noget bevendt i det her spil hvad de selv skal tro. Eliten plyndrer verden nu og går under jorden her sidst i juni 2013 og når de kikker hovedet frem er de i deres nye NWO.. Men det er så bare ikke således det kommer til at ske siger mange . Samt har jeg også læst mig til og hørt udtalelser om hvor alvorlige sådanne træfninger på jorden er.
Derfor er der også snak om at vores venner højdimensionnale væsner (her om hvad det er og hvad det er for en bevidsthed: http://www.dr.dk/tv/se/livet-efter-livet/livet-efter-livet-2-5)

James Gilliland skriver: At vi får hjælp http://www.ascensionwithearth.com/2013/02/james-gilliland-shifts-changes...
Militærmanden Bob Dean som var ansat af NATO til at have kontakten med ekstraterrestiale her på jorden siger det samme. http://www.youtube.com/watch?v=IVE2E14zpSg

Det med at vi har ekstra terrestiale på jorden siger den Russiske præsident også.
http://www.youtube.com/watch?v=zHCSpm2kepo Han hensviser til en russisk dokumentar der hedder Men in Black, ikke at forveksle med Hollywoodfilmen.

Den herre i efterfølgende video forklarer hvordan folk der laver hjemmesider om Planet X får lukket deres sider ned. Og at project Wormwood observatoriet i Australien..( http://www.ips.gov.au/IPSHosted/neo/) altså bare navnet,.. har fået tredobblet deres aktiviteter pt..

http://www.youtube.com/watch?v=zCa0p4YVBws

Sten eller stjerne

Jens: "Der er blevet bygget 185 undergrundsbaser til eliten verden over for befolkningens penge."

Ok lad os bare sige det - men det er vist spild af penge.

En sten >10km ramler ind i Jorden - ca.99% af alt levende dør.

En planet på størrelse med Mars banker ind i Jorden - resultatet er at der dannes Månen - Ingen døde efter som Jorden ikke var beboet - men skulle det ske i dag ville ALT og ALLE dø. Ingen kan overleve uanset hvor dybt de har gravet sig ned.

En stjerne - ja tænk selv - når en mindre planet vil udrydde os hvad mon der så vil ske hvis det er en stjerne...?

Og så er der alle de dødsfald - jeg bliver nød til at skuffe dig men astronomer og astrofysiskere er helt alm. mennesker - og de bliver kørt over - skudt - voldtaget - får kræft - brækker deres ben på skiferien - falder på badeværelset - nogle har fuldskæg og andre er tussegamle - et par er fra Norge og mindst en af dem går i sliketrusser - med andre ord de er mennesker lige som alle os andre - shit happens og livet går sin skæve gang også for dem.

Gode råd ad libitum

Julean Jens Michlas Nielsen, såfremt dette havde været den lokale beverding, ville det tilstedeværende klientel have klassificeret dig som rablende sindssyg. Nu befinder vi os dog ikke på et værtshus men på et netmedie, som beskæftiger sig med aktuel forskningsbaseret videnskabsformidling, og her benyttes ikke den form for udtryk.

Nærværende debat er blot en af mange, hvor du utallige gange har fremsat påstanden om, at der eksisterer en eller flere (for offentligheden ukendte) planeter, som udgør en trussel for Jorden.

I 2009 skulle Nibiru angiveligt blive synlig for det blotte øje i løbet af foråret. Det skete ikke. I 2011 kom truslen fra Komet Elenin. Også den forblev fuldstændig harmløs, idet den gik i opløsning. En ny dommedag ville komme i december 2012. Den 21. december kom og gik som bekendt, uden at Jorden gik under.

Jorden overlevede på samme vis som alle de øvrige gange gennem historien, så nu er tiden inde til at finde en ny dato. I dag betyder Internettet, at det er nemt at sprede dommedagsprofetier, og desværre er der mange, som tager sådanne profetier for pålydende, hvilket kan forekomme utroligt i betragtning af den veloplyste tid, vi lever i. Det viser, at der fortsat er mange, som har for lidt kritisk sans og ved for lidt om naturvidenskab, og at de har glemt at bruge deres sunde fornuft.

Julean Jens Michlas Nielsen, du har i dine indlæg efterlyst respons fra sagkundskaben, og som du forhåbentlig husker, er der utallige gange kommet svar fra mange forskellige fagfolk, bl.a. har flere fysikere og læger været så venlige at forklare sagens rette sammenhæng med både fysiske og lægefaglige begrundelser.

For en fysiker er det ikke svært at påpege, hvor du tager fejl, og en psykiater kan hurtigt gennemskue, når der er tale om komplicerede problemstillinger som hallucinationer og vrangforestillinger. En læge kan hurtigt fornemme, om nogen er skizofren eller depressiv, og du har da også fået gode råd i den henseende.

Desværre er det en del af konspirationsteorierne, at alle de, som prøver at forklare den rette sammenhæng, selv bliver betragtet som medlem de hemmelige organisationer, som holder sandheden skjult for offentligheden.

Myrdede, selvmyrdede eller fik et klaver i hovedet astronomer

Planet X er dødsensfarlig videnskab

http://thelightofdayradioshow.com/PlanetX_Files/Dead-Astronomers-Report-...

Tak til Kim Kaos for forklaringen som jeg studerer stadig.

Fysik

Fysik er åbenbart ikke din stærke side

Forstår du selv ikke de fysiske påvirkinger en stjerne der er så tæt på ville have på hele vore Solsystem?

Hvis en planet eller et helt stjernesystem nærmer sig vores Solsystem og Jorden så ville det have en så voldsom påvirkning at ALLE mennesker på Jorden vil mærke det - ALLE!!!

(Lidt overslag og løs hovedregning):

Et objekt på f.eks. størrelse med Jupiter skal ligge mere end 30.000 AU hvis vi ikke skal kunne opdage det sådan lige med det samme - bevæger der sig i mod os så ville vi nok hurtigt få øje på det. Og når det kommer til hastigheden så går det "galt" hvis det bevæger sig med over 500 AU om året - dvs. over 2.400km/s - så overstiger det Mælkevejens undslippelseshastighed - men lad os antage det kan bevæge sig med 500 AU om året - så vil det tage 60 år fra nu at nå frem - 60 år - og vi snakker om et uopdaget objekt 30.000 AU væk som skal bevæge sig med en hastighed der overstiger Mælkevejens undslippelseshastighed.

En mere realistisk hastighed er langt lavere og det forøger rejsetiden med 4-5 gange (minimum) dvs. 250-300 år ude i fremtiden.

Så dit objekt findes ikke og er det større end Jupiter - og det er det jo hvis det er en stjerne - så skal det befinde sig så langt borte at det alligevel ikke vil kunne ramme os de næste 5.000 år eller mere.

Og skulle det være så tæt på så ville ramme om 7-10 år så ville det som sagt påvirke os så meget at det er komplet umuligt at skjule det. Jeg gentager: DET VILLE VÆRE KOMPLET UMULIGT AT SKJULE DET!!!!!

Lidt regneri

http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/forslugne-sorte-huller-spiste-m...

Jo alt kan skjules

Det skal bare ignoreres i avisen. Så bliver informationene kvalt. Det er derfor at der er revolution på vej. Vi er delt i en parasitelite og nogle minions yngling der er opportunister og sælger sin sjæl til eliten og dem der hengiver sig til sandhed og dem der drømmer, ser TV og tror på det der er i TV. Og bliver manipuleret af elitens chock terror behandlinger og bliver som mennesker udsat for vold udsuget. Der er en matrix Fx at vi er i mellemøsten for at udbrede demokrati.

Når man får realitets informationer fra nettet af mennesker der ved noget, så er det processen går igang. Andre lande er foran i den proces at gøre op med fascismen. Dvs at selskabsmagten sidder alt i vores samfund. Og ingen tør sætte villaen i Brønshøj på spil for at være demokrat dvs sige sin mening.

Det har været et chock for mig at se hvordan antagelsen trues til accept hos folk og realiteterne bliver droppet. Folk er tvunget ind i en drømmetilstand. Men det er skiftet nu hver dag vågner folk. De kan mærke at der er noget rivraskende galt. At de er med i en matrix faktisk. Det er slaveforbrugere. Ovenovernationalstateren har eliten sine selskaber. Mars sidder med til Møde i Langley fx.. Hvad laver de der`?

Jeg startede min rejse for 3 år siden fordi jeg som pædagog ikke kunne forstå hvorfor at man som pædagog blev ved med at være underbetalt og ens fag bliver afvist om inferiørt. Hvorfor skal vi have autoritær pædagogik og socialdumhed som kultur? Hvad er det for en dekonstruktion? Samt hvor blev fritidssamfundet af? Hvorfor bliver en af rationaliseringskonsekvenserne at man bliver mere slavegjort og stresset?
Hvorfor er der ingen der reflektere over det. Hvorfor er vi intelligente danskere så dumme? Fordi vi har en herre.. Vi er ikke demokrater mere...

Vi lever i konspirations samfundet hele tiden.

Eventyr

Hvem som helst kan skrive et eventyr og smide det op på nettet - det beviser ingenting.

Hvorfor er der ingen af de tusindvis af amatørastronomer der sidder nat efter nat og stirrer ud i verdensrummet der har råbt op - hvis et stjerne eller for dens sags skyld et helt stjernesystem med planeter og hele gøjemøjet er ved at ramle ind i os - så ville der blive råbt op - plus at en stjerne der er så tæt på ville påvirke vores Solsystem allerede nu.

Man kunne simpelthen ikke skjule det - ingen konspirationer ville kunne skjule de fysiske påvirkninger - hverken CIA eller Vatikanet kan bøje de fysiske love.

Her en anden der i denne uge har fortalt om minisolsystemet

John Dinardo fortæller her sidst i artiklen.
http://avisen.dk/blogs/julean/veterans-today-tager-et-tjek-paa-alle-de-r...

Robert S Harrington havde flyttet teleskoper til sydlige kugle for at følge Nibiru el. Planet X som han opdagede i 1983. Da han skulle til at formidle hans opdagelser blev han myrdet som andre... Han fik lyncancer
Hans fotografiske plader er blevet hemmeligholdt for befolkningen. Der er blevet bygget 185 undergrundsbaser til eliten verden over for befolkningens penge.

Malachi Martin fortalte at Eliten i Vatikanet er meget bekymret for hvad der kommer til vores planetsystem i de næste 7-10 år. - Malachi Martin sagde at han blev skubbet ned af trappen og altså også myrdet.

Han fortæller om Nibiru chock som via youtube viste billederne af solsystemet og derved læggede et billede fra South Pole Telescope. Og taler om andre lækager, og om hvordan dette solsystem angiveligt vil opfører sig når det kommer ind.

Han fortæller at Planet X er en realitet, og har været det i over hundrede år. Fordi man ville finde det der gjorde at planeter opførte sig som de gjorde. Det medførte at man fandt nogle af de andre planeter fx Neptun i stedet. Men det man søgte havde over 1000 x jordmassen. Og sådan fortælles det videre... For man kender det, dette er kendt men holdes hemligt pga panikken, selvom Hollywood har lavet deres undervisningsfilm om emnet.

Dette er året for astroider og det bliver meget mere voldsomt fordi dette system har et helt astroide felt bag sig, fordi det i det henseende er en stor magnet, og det skal vi igennem.

Men der lyder igen og igen at vi får ekstraterestial hjælp. Hvilket jeg havde en udtalelese fra James Gilliand om og Tolec siger det samme.

Her den tidligere artikel med opdateringer.
http://avisen.dk/blogs/julean/der-er-ugler-i-mosen-i-loebet-af-aaret-hva...

Ka-Boom

Karsten hvis du opdager en der rammer Jorden i år så kan vi jo kalde den Ka-Boom2013;)

2013, et godt år for kometer

Undskyld at jeg først vender tilbage nu. Jeg skulle lige have fyldt min kælder med varme tæpper, vanddunke, langtidsholdbart mælk og konserves i kassevis.

Jens Michlas savner videnskabelige input, så lad os se på sagen fra den vinkel. Såfremt der havde været tale om indtrængen af et ’minisolsystem’ ville NASA for længst have meddelt dette. Mini eller ej, ville noget på den størrelse for længst være blevet opdaget af de mange eftersøgningsprogrammer, som konstant holder øje med den slags objekter.

Enhver astronom, professionel såvel som amatør, har opdagelsen af et hidtil uset himmellegeme - det være sig en asteroide, en komet, en supernova osv. - højt på sin ønskeliste. Gennem navngivningen af f.eks. en komet bliver opdageren udødeliggjort, og et af de sidste skud på stammen er en komet, som passerer meget tæt forbi Solen umiddelbart før jul. Komet C/2012 S1 (ISON) blev opdaget af to russiske astronomer, Vitali Nevski og Artyom Novichonok, den 21. september 2012. Ved opdagelsen havde kometen en lysstyrke på mag. 18.8, hvilket er meget lyssvagt.

Den 28. november 2013 passerer komet C/2012 S1 (ISON) Solen i en afstand af 1,2 millioner kilometer. Herefter bliver den synlig fra vore breddegrader både på aftenhimlen efter solnedgang og på morgenhimlen før solopgang … og for at komme enhver dommedagsprofeti i forkøbet, kan jeg betro, at den ikke kommer i nærheden af Jorden. Det nærmeste bliver 63 millioner kilometer den 26. december 2013.

Inden da når vi at få glæde af Komet C/2011 L4 (PanSTARRS), som bliver synlig midt i marts. Også den blev opdaget som et meget svagt objekt langt på den anden side af Jupiters bane, og heller ikke den kommer tæt på Jorden, idet dens tætteste møde bliver den 5. marts 2013, hvor afstanden er 160 millioner kilometer.

100.000vis

100.000vis af astronomer spejder ud i verdensrummet - et utal af instrumenter undersøger hver eneste kvadrat af vores solsystem og kun en enkelt eller 2 mener at have opdaget vores solsystem invaderes.

Hvis NASA eller lign. kan bekræfte dine oplysninger så kan vi begynde at tage dine indlæg alvorligt - men så længe du insistere på at henvise til folk med sølvpapirhatte så er det svært at tage dine indlæg seriøst.

Det har intet med fascisme eller lign. at gøre - vi er bare nogen der finder det latterligt og intet andet.

Men du har måske en fornuftig forklaring på hvorfor ingen andre organisationer har fortalt omverden om den forestående begivenhed?

Hvorfor er din kilde den eneste der kender til det?

Forklar venligst.

Det er iøvrigt hylende morsomt at læse om James M. McCanney og hans ideer - bl.a. mener han at månelandingerne er fup samt at CIA i samarbejde med MOSSAD har sprunget underjordiske A-bomber der har udløst jordskælv - at andre videnskabsfolk har tyvet hans ideer samt han er en varm fortaler for det Elektriske Univers - med andre ord en vaskeægte sølvpapirhat.

Og så er han ikke forsker eller professor - han har kun en Master i fysik (MS)

troldefest

Ja - debattrolde i er bedre til vogte jeres religiøse antagelser og moppe, end at tillade videnskab.dk. år nogle indput uden for jerse antagelsesreligiøsitet.

Demokrati er at udveksle informationer så fungere demokratiet godt. Totalitarisme og fascisme som Usa har nu i hvertfald, er noget med at forhindre folk i at reflekterer på fakta.
Em arbejdsplads kan også være fascistisk, eller det er den jo oftest, take it or leave. Alt er bestemt du er ikke med i processen. Derved kan en avis også være det, eller er det oftest, ejerne formidler paradigmet. Nogle medier vover så noget demokrati og giver mulighed for reflektions ptocessen og noget afstemning i sin viden.

Der er så forskel mod at kæmpe imod den proces og modargumentere.
Derfor i to trolde hvis det er så himmellangt ude den videnskab jeg linker til fra andre videnskabsfolk så må det modsiges. Men fascisme hvor menig mand ikke må have at synspunkt og ikke endgang præsentere
det. Men skal mene noget der kvæler videnskaben, det er en underlig kultur, gad vist hvad den kommer af

Reprise

Jens Michlas alias Julean Jens Michlas Nielsen alias Jens Agner Holst Sørensen, nu er der gået præcist 2 måneder siden Jordens 7 milliarder mennesker overlevede den senest varslede dommedag. Helt forudsigeligt skulle der kun gå ganske kort tid, før den trofaste skare dukker frem fra flyverskjulet og endnu engang belemrer os med en omgang vås.

Ha! Mini-solsystem på vej. På med sølvpapirshatten!

@Jens Michlas. Jeg linker lige til en side, der kan gøre dig begribeligt, hvorfor James McCanney's ting kun kan læses iført sølvpapirshat og rød papnæse. Artiklen indledes med spørgsmålet, om læseren nogen sinde har været på et marked og spillet "Dask-En-Muldvarp", et spil hvor muldvarper hele tiden stikker hovedet op af huller og man skal så slå dem ned med en tøjrkølle. Og lige gyldigt, hvor mange man får dasket, dukker der nye op. Sådan er det også med pseudovidenskabsfolk. Et glimrende billede, synes jeg
Nej, Nabiru kommmer heller ikke i år, så du skal ikke lytte til hans råd om at gemme forråd :-) Det er mageløst grinagtigt.

http://www.badastronomy.com/bad/misc/mccanney/index.html

...men von Triers mesterværk "Melancolia" er en gennemført smuk film der, til tonerne af de instrumentale passager af Wagners Tristan og Isolde, på skarpeste vis fortæller om forskellige menneskelige måder, at gå sin undergang i møde. Se det er værd at bruge tid på. For det handler om vores liv for alvor. Det gør James McCanney ikke.
mvh
wlf

Gammelt jern sælges

Det her må lige være noget for dig Jens

Tilbud ønskes

Det er blevet besluttet af byrådet at skille sig af med byens gamle tårn – det består af ca.7.000 tons jern og køber skal selv bekoste nedrivningen.

Tilbud skal være byrådet i hænde senest 1. marts 2013 kl.12.00

Address:

Place de l'Hôtel de Ville
75004 Paris
France

Att: M. Victor Lustig

Mærk kurverten: Tromper

@ Kim Kaos - Puha, det var

@ Kim Kaos - Puha, det var godt at høre, så tror jeg ligegodt at jeg snupper kagen først ;-)
Har ellers moret mig et stykke tid i aftes på www.alma-geddon.com - ustyrlig godt skrevet.

re: Gaver eller kage først?

Med mindre du går hen og slår dig selv ihjel så får du både kage og gaver og et par julegaver skal der nok også dukke op.

Skulle du uddø så skal jeg nok spise din kage og tage imod dine gaver - videnskab har min adresse ;)

Gaver eller kage først?

Jeg har blot et enkelt spørgsmål i denne forbindelse.
Jeg har fødselsdag den 21-12 og vil gerne vide om jeg skal kræve mine gaver udleveret før eller efter lagkagen?
Jeg mener - man vil jo nødig gå glip af gaver, eller.... ;-)

Kopier denne adresse

punjabnewsline.com/content/indian-scientist-predict-mass-destruction-earth-year-2013-no-end-world/22403

Internet Explorer kan ikke

Internet Explorer kan ikke vise websiden

Prøv at:

Diagnose af forbindelsesproblemer

Meget mystisk - måske er det Nibiru der skygger for linket hos mig

Link kontrol

Karsten dit link virker ikke efter hensigten

Ny chance til foråret

Nu da alle ved selvsyn kan konstatere, at der ingen Nibiru er at se på himlen, og at Jorden overlever den 21. december, kan jeg trøste dommedagsprofeterne med, at der kommer en ny chance til foråret. Sørg især for at trække foliehatten godt ned om ørerne i tidsrummene 10. februar - 25. marts og 22. april - 25. maj.

http://www.punjabnewsline.com/content/indian-scientist-predict-mass-dest...

Nibiru er fup

Hvis Nibiru skulle ramle ind i Jorden i slutningen af december så burde vi allerede på nuværende tidspunkt kunne se den uden besvær.

Heldigvis så findes den ikke - det er fup og svindel og som Information skrev så er den slags forbeholdt for Sølvpapirhatte og komplotmagere.

Har man lyst til at grine lidt over hvad folk går rundt og finder på omkring Nibiru så er her et link:

http://beforeitsnews.com/space/2011/09/is-there-a-nibiru-coverup-second-...

Nibiru eksisterer ikke

Nibiru eksisterer ikke. Har nogen set Nibiru? I 2008 hævdede mange obskure konspirationshjemmesider, at den ville blive synlig for det blotte øje i foråret 2009. Det skete ikke, og det er ikke sket endnu. Hundredtusindvis af astronomer, professionelle såvel som amatører over hele verden har ikke set noget, og ingen andre har. Du behøver ikke at tage mit ord for det. Bare brug sund fornuft. Hvis Nibiru eksisterede, ville den være synlig for alle.

nibiru

I teksten skriver du af der ikke er noget og være bange for og der ikke sker noget vildt. Men har du beviserne på det ? Det du skriver kan lige så godt være opdigtet ? Jeg har derimod en video Der beviser det modsatte.

http://m.youtube.com/?reload=9&rdm=mcp0it3t4#/home

Rigtige og fulde navn

Uddrag af Vilkår for kommentarer på Videnskab.dk:

Du er som registreret bruger altid velkommen til at skrive kommentarer og deltage i debatten på videnskab.dk. Her kan du udveksle viden og holdninger med andre og stille spørgsmål. Du kan kun skrive indlæg, når du er logget ind, og du deltager i debatten under eget ansvar.

Med henblik på at sikre kvalitet i kommentarerne forpligter du dig som bruger til at overholde følgende regler:

• Du skal benytte dit rigtige og fulde navn, når du opretter dig som bruger

Sumerisk?

"Sandheden om navnet Nibiru er imidlertid, at der er tale om et himmellegeme, der omtales i det babylonske (og altså ikke sumeriske) digt Enuma Elish - og at der her sandsynligvis henvises til Jupiter. Men det skulle ikke afholde den amerikanske dommedagsprofet Nancy Lieder i at tage ideen op i 1995, hvor internettet var blevet udbredt."

Ikke fordi jeg tror på denne omtalte opfattelse vedr. 2012 og alt det.

Men jeg finder det ikke korrekt at skrive at " babylonske (og altså ikke sumeriske) digt Enuma Elish" Jeg vil påstå at der her er tale om en old babylonsk tekst og derfor svært at udelukke fra at være Sumerisk. De to samfund voksede sammen og delte deres kulturelle skatte og sprog. Men Det Sumeriske rige(cuneiform) var før det Babylonske/Assyriske(Akkadian) og har eksisteret i det samme område. Derfor må vi kunne debattere artiklens påstand om dette.

Selvfølgelig er der tale om internettets værk når vi taler om 2012 Dommedag og der er helt sikkert en kæmpe skjult industri der tjener kassen på sådanne påstande af ildevarslende karakter og burde blive debunked på global basis. Men hvad angår Sumerisk og Babylonsk/Assyrisk ligger de tæt op ad hinanden dog med generationer mellem og har uden tvivl haft indflydelse på hinanden

Old Akkadian, 2500–1950 BC
Old Babylonian/Old Assyrian, 1950–1530 BC
Middle Babylonian/Middle Assyrian, 1530–1000 BC
Neo-Babylonian/Neo-Assyrian, 1000–600 BC
Late Babylonian, 600 BC–100 AD

http://en.wikipedia.org/wiki/Assyrian_cuneiform#Assyrian_cuneiform
http://en.wikipedia.org/wiki/Old_Babylonian_language

Indlæg slettet

Hold tonen, og bliv ved artiklens emne. Der skal være plads til alle og forskellige holdninger, men debatten skal blive ved artiklens emne. Læs mere om debatreglerne her: http://videnskab.dk/om/vilkar-kommentarer-pa-videnskabdk

Hilsen
Redaktioen

Jeg mangler ord... !!!.

Jeg er totalt lamslået over jeres måde at formulere jer på i debatterne.
Tror jeg trækker mig... Dette er under min værdighed.

Andet forum

Du kunne jo fortsætte diskussionen på din yndlingsside http://www.i11time.dk. Her er i alle enige, og du bliver ikke udsat for nedladende behandling.

Videnskabeligt forum... ???.

Jeg skrev "Hemmelige billeder" fordi det var en formulering som andre havde brugt i forvejen... Måske skulle jeg have skrevet billeder af ukendte objekter... ???.

Men bevares... Som sagt fik jeg ikke et brugbart eller værdigt svar.

Er ked af hvis i føler at i spilder jeres tid... Men man er jo selv ansvarlig for sine egne følelser... !!!.

Mytologisk/Astronomisk misforståelse

Hvad angår planet x = Nibiru og hele balladen med 2012, så er der i bund og grund tale om at nogle mennesker ikke har forstået at tolke indholdet i den babylonske mytologi.

Fra http://en.wikipedia.org/wiki/Nibiru_%28Babylonian_astronomy%29 citeres:
"Nibiru (also transliterated Neberu, Nebiru) is a term in the Akkadian language, translating to "crossing" or "point of transition", especially of rivers, i.e. river crossings or ferry-boats. In Babylonian astronomy, nibiru (in cuneiform spelled dné-bé-ru or MULni-bi-rum) is a term of the highest point of the ecliptic, i.e. the point of summer solstice, and its associated constellation. The establishment of the nibiru point is described in tablet 5 of the creation epic Enûma Eliš"

Ad: Misforståelsen her angår termen "the highest point of the ecliptic" der tolkes som "solens højeste midsommer punkt" hvor meningen er "det højeste punkt som planeterne og stjernerne drejer sig omkring", altså Jordens polpunkt på nattehimlen. Man forveksler ganske simpelthen natteobservationer med dagobservationer.

"As the highest point in the paths of the planets, nibiru was considered the seat of the summus deus who pastures the stars like sheep, in Babylon identified with Marduk. This interpretation of Marduk as the ruler of the cosmos suggesting an early monotheist tendency in Babylonian religion by various authors".

Ad: Planeter ses jo om natten og derfor er Nibiru naturligvis en betegnelse for "the highest point" på nattehimlen, altså et navn for Jordens polpunkt. Derfor er Nibiru mytologisk/astronomisk også tilknyttet præsessionsbevægelsen hvor polpunktet flytter sig cirka 1 grad hvert 72. år hvilket også giver begrebet "Nibiru" en myto/astronomisk betydning for en cyklus på 25.920 år - hvilket igen siger noget om babylonernes observationsevner.

Derfor har "Nibiru" også en tilknytning til "noget der vender tilbage", nemlig at polpunktet står på det samme sted efter en fuld cyklus af præsessionsbevægelsen. Og altså ikke "en planet der vender tilbage" for at ødelægge Jorden.

- "Guden" Marduk repræsenterer rent faktisk konturen af galaksen på den nordlige hemisfære og denne figur ses tilsyneladende kredse omkring Nordpolen (Nibiru) og derfor "hersker/vogter" Marduk over dette punkt.

- Mange mener også at Marduk=Jupiter, men det er også en fejl. Både Marduk og Jupiter er oprindelige navne for Mælkevejens konturer på den nordlige himmel. Link: http://www.native-science.net/MilkyWay.Contours.htm

Mange mytologiske/astronomiske misforståelser er opstået fordi man har overført romerske navne som tilhører mælkevejens udseende eller stjernekonstellationer til planeter i vores solsystem.

Som et grelt eksempel herpå, kan man nævne den kreds af mennesker som er tilhængere af Emmanuel Velikovski´s ideer om store astronomiske omvæltninger hvor bl. a planeten Saturn engang skulle have været tæt på Jorden. http://en.wikipedia.org/wiki/Catastrophism#Immanuel_Velikovsky.27s_views

Igen går misforståelsen på at tolke Saturn som planeten Saturn i stedet for et symbol for mælkevejens nordlige konturer. Link: http://www.saturn-myth-delusion.net/

- Misforståelserne ligger altså deri, at man dels ikke tager myterne alvorligt og at man dels ikke forstår at knytte myterne til de rigtige astronomiske objekter/begreber.

Venligst Ivar

re: Nedladende svar IGEN... !!!.

Hvis du vil tages alvorligt skulle du måske undgå at bruge udtryk som "hemmelige billeder" når du stiller dine spørgsmål.

Det hjælper heller ikke at fremture som du gjorde i chemtrail debatten - her blev det tydeligt for mange at du absolut ikke har en videnskabelig tilgang til stoffet og eftersom dette er et videnskabeligt internetmagasin skal man nok regne med at man kan få på den verbale pukkel når man disker op med en masse uvidenskabeligt sludder.

Men nu hvor du har fået et værktøj til at bestemme hvad dit objekt er - kunne jeg da godt tænke mig at vide hvad du nu går rundt og tror der er på de hemmelige billeder - som jeg skrev så brugte jeg ikke meget tid på opgaven og der findes nok nogle andre kandidater - men prøv at rode lidt rundt og se hvad du selv kan finde ud af.

Nedladende svar IGEN... !!!.

Jeg stillede jer blot et spørgsmål... !!!.
Bad ikke om at blive nedgjort IGEN som i chemtraildebatten.

Men er da overbevist om at det i fremtiden er nyttesløst at stille videnskabelige saglige spørgsmål i dette forum.

re:Den sidste prut

Der er en stor chance for at du har ret Karsten - men eftersom at vi alle er enige om at IKKE fortælle offentligheden om Nibiru har jeg forsøgt at snakke uden om.

Jeg er med hold 3 og vi forlader Jorden ved juletid i år og jeg regner med at når Jorden bliver ramt har tilbagelagt en god bid af rejsen takket været vores Infinite Improbability Drive.

Seneste fra Miljø & Naturvidenskab

Grønlandske stemmer

Aviaja

»Det er vigtigt, at lokalbefolkningen uddanner sig, for bedre at være en del af udviklingen og bedre kunne tjene penge på viden i stedet for at tjene penge på tønder af olie«

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d.-studerende på DTU.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg