QUIZ: Test din viden om IT. Hvilket programmeringssprog blev udviklet af en kvindelig admiral?
fra IT-Universitetet: Er du en rigtig IT-haj? Kan du knække nødden om, hvilket af de mest udbredte programmeringssprog der blev udviklet af en uniformeret, kvindelig forsker?

IT har en utrolig stor betydning i dagens samfund, men hvor meget ved du egentlig om det? Tag ITU's quiz og find ud af det.
(Foto: <a href="https://www.colourbox.com/image/cropped-image-of-a-technician-fixing-a-c... target="_blank">Colourbox</a>)

Mange ser IT som noget, mænd beskæftiger sig med. Men kvinder har også markeret sig på IT-fronten. En af de store IT-kvinder er dem amerikanske matematiker, it-specialist og kontreadmiral i US Navy, Grace Hopper, der i øvrigt arvede interessen for matematik fra sin mor.

Under 2. verdenskrig arbejdede hun med flådens regneautomater. Senere i livet – til hun var langt oppe i 80'erne – arbejdede hun i den private IT-industri.

Det vidste du måske ikke. Ved du heller ikke, hvilket af de store og vigtige programmeringssprog Grace Hopper står bag?

Test din viden i IT-Universitetets quiz, som vi bringer her på Videnskab.dk.

Tag quizzen

Tag quizzen herunder og se, hvor godt du klarer den. Hvis du ikke kan loade quizzen, kan du prøve det direkte link.

Denne quiz er sponsoreret af IT-Universitetet i København. Mød ITU her eller kom til Åbent Hus i februar.

 

 

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud