Ny teknik kan gøre Pokémon Go endnu mere livagtigt
I det nye spil Pokémon Go optræder fantasivæsener i virkelighedens verden. En ny teknik kan muliggøre, at vi i fremtiden også kan se væsenerne interagere med virkelige ting. Se mere om den nye teknik i denne video.

Den nye teknik Interactive Dynamic Video kan tage billeder af rigtige ting og lave videosimulationer, som mennesker kan interagere med i cyberspace. Det kan bringe de virtuelle pokémoner endnu tættere på den virkelige verden. (Videoen er lavet af Abe Davis, Justin G Chen og Fredo Durand)

Den nye teknik Interactive Dynamic Video kan tage billeder af rigtige ting og lave videosimulationer, som mennesker kan interagere med i cyberspace. Det kan bringe de virtuelle pokémoner endnu tættere på den virkelige verden. (Videoen er lavet af Abe Davis, Justin G Chen og Fredo Durand)

Hører du til dem, der fanger Pikachuer i det lokale supermarked? Eller er du måske en af dem, der kigger forarget efter de mennesker, der hovedløst spadserer over veje og byggepladser for at få fingrene i endnu en pokémon?

Uanset hvad, kommer man ikke uden om, at Pokémon Go er det nyeste nye i spilverdenen. Det er et spil til smartphones, hvor det gælder om at fange flest mulig pokémoner. De imaginære pokémoner er placeret, så det ligner, at de optræder i den virkelige verden. 

Har man prøvet spillet, ved man, at det faktisk virkelig ser ud, som om der står en pokémon foran en. Men faktisk kan sådanne spil til mobilen blive endnu mere virkelighedstro, end de er i øjeblikket.

Et nyt studie indikerer, at fremtidens computerteknik vil gøre det muligt at få det til at se ud, som om de fiktive figurer interagerer med virkelige ting. Det skriver livescience.com.

LÆS OGSÅ: Gå på Pokémon-jagt med Videnskab.dk

Når virkelighed og fantasi mødes

En ny visualiseringsteknik, der kaldes Interactive Dynamic Video, kan tage billeder af virkelige ting og lave videosimulationer, som man kan interagere med virtuelt. I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan teknikken fungerer.

Med denne teknik kan spil som Pokémon Go muligvis blive endnu mere virkelige – for eksempel kan teknikken få det til at se ud, som om et træ bevæger sig, når en pokémon sætter sig i det.

Interactive Dynamic Video kan gøre pokémon go endnu mere virkeligt.jpg

Med en ny teknik kan spillet Pokemon Go blive endnu mere virkelighedstro. For eksempel kan buske bevæge sig, når en pokémon rører ved dem. (Foto: Shutterstock)

»Davis og hans kollegaer har fremsat en simpel og smart måde at udvinde en brugbar dynamisk model ud fra meget små vibrationer i en video og vist, hvordan man kan bruge det til at animere et billede,« siger Doug James, der er professor i computervidenskab på Standford University, og som ikke har deltaget i studiet, ifølge livescience.com.

LÆS OGSÅ: Kunstig intelligens skal give bedre computerspil

Teknikken analyserer vibrationer fra objekter

Ved hjælp af kameraer kan denne nye teknik analysere bittesmå vibrationer fra et objekt, for eksempel fra et gardin, der bevæger sig.

De forskellige måder, som et objekt vibrerer på, hjælper computerne med at modellere, hvordan objektet fysisk vil opføre sig, hvis en udefrakommende kraft interagerer med det.

For eksempel er der forskel på, hvordan et træ opfører sig, hvis man rører ved det, og hvis man hiver i dets grene.

Ved hjælp af teknikken kan man på computeren hive i grenene på et træ med sin computermus, hvorefter det vil se ud, som om grenene springer tilbage igen, når man giver slip med musen.

Ingeniører kan også bruge teknikken

Men det er ikke kun i computerspil, at teknikken kan blive anvendelig i fremtiden.

For eksempel kan ingeniører bruge Interactive Dynamic Video til at simulere, hvordan store bygninger og broer responderer på stærk vind eller jordskælv. De vibrerer nemlig også, hvilket man kan måle med teknikken.

LÆS OGSÅ: Er du hvid? Så gør en sort computer-figur dig mere aggressiv

I manges ører lyder dette nok som en ret fænomenal teknik, men den har dog stadig visse begrænsninger. For eksempel kan den ikke håndtere objekter, der ændrer form for ofte.

Derfor går der desværre nok en del år, før teknikken faktisk kan bruges i spil som Pokémon Go.

Hvis du er nysgerrig på, hvordan Pokémon Go virker, så kan du i denne video fra den nye YouTube-kanal New Game se, hvordan man bygger en ægklæknings-maskine:

 

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om astronautens foto af polarlys, som du kan se herunder.