Kunstig intelligens kan dræbe jagerpilot i luftkamp
Kilde: 
28 juni 2016

KORT NYT FRA UDLANDET: 

Hvem ville vinde i en flykamp?

En af de bedste US Air Force jagerpiloter eller kunstig intelligens?

Indtil for nyligt var svaret jagerpiloten, men nu har forskere fra University of Cincinnati skabt en kunstig intelligens-pilot, som har vundet over en jagerpilot i simuleret luftkamp. Det skriver popsci.com.

Den kunstige intelligens, ALPHA, har ikke bare vundet over jagerpiloten i en flyvekamp, men også over alle tidligere computerpiloter med kunstig intelligens.

I en række simulerede luftkampe, skød ALPHA’en jagerpiloten hver gang.

»Jeg var overrasket over, hvor opmærksom og hurtig den var til at reagere. Det virkede som om, den var klar over mine intentioner, og den reagerede med det samme på ændringer i min flyvning og affyrede missiler. Den vidste, hvordan den skulle undgå, de skud jeg affyrede. Den bevægede sig hele tiden mellem at være offensiv og defensiv alt efter behov,« fortæller den tidligere jagerpilot for US Air Force Gene Lee, som kæmpede mod kunstig intelligens i en simuleret luftkamp.

ALPHA er programmeret til at tage beslutninger ud fra et computersystem, der hedder genetic fuzzy tree. ALPHA'en deler de store opgaver op i flere småopgaver og kan udregne de bedste manøvre over 250 gange hurtigere end et menneske kan blinke.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Journal of Defence Management. 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.