Om forfatteren

Tina Ibsen

Astrofysiker og professionel formidler af astronomi og rumfart

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet og har været en del af det europæiske forskningsprojekt COMESEP, hvor hun særligt har kigget på solstormes bevægelse gennem solsystemet.
Fra 2013 til 2019 var hun ansat på Tycho Brahe Planetarium som leder for videnskab og formidlingsafdelingen.Tina har altid været fascineret af rummet og synes, at det er fantastisk, at man i astronomien kan stille de store spørgsmål.
Hvor kommer vi fra? Hvad vil der ske med universet i fremtiden? Og findes der andre ligesom os derude?

Smukke billeder: Rumteleskopet Chandra fylder 15 år

Det er 15 år siden, at NASA opsendte Chandra X-ray Observatory; et rumteleskop, der skulle se universet i et andet lys, end vi er vant til.

Galaksen Messier 51 (M51) bliver også kaldt 'malstrømsgalaksen', og ligesom Mælkevejen er Messier 51 en spiralgalakse. M51 kan findes 30 millioner lysår fra Jorden. Astronomer har observeret M51 omkring et årti, hvor de blandt andet har set, hvordan røntgenstråler opfører sig i et sort hul over tid. (Foto: X-ray: NASA/CXC/Wesleyan Univ./R.Kilgard, et al; Optical: NASA/STScI)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts