Sandheden om mystiske signaler fra rummet afsløret

Annonce:

For et år siden fangede et russisk radioteleskop et signal fra en stjerne, der ligger 94 lysår fra Jorden.

Det var forskere fra det amerikanske rumeftersøgningsinstitut SETI, der gjorde opdagelsen og forsigtigt fremlagde, at så kraftigt et signal kunne have en ikke-jordisk afsender.

I så fald ville der være tale om en højt udviklet civilisation, som var i besiddelse af teknologi, ud over hvad vi her på Jorden evner. Historien kørte i mange medier, heriblandt danske DR.

To danske astrofysikere, som Videnskab.dk talte med, gav dog ikke meget for spekulationerne og krævede at se signalet gentaget – eller i det mindste et videnskabeligt studie om opdagelsen – før de ville tage historien alvorligt. Begge forskere mente, at signalet med stor sandsynlighed skyldtes støj fra Jorden.

Og nu har forskerne bag opdagelsen bekræftet denne antagelse – og altså endeligt lagt historien i graven. Det skriver theguardian.com.

»Efterfølgende bearbejdelse og analyse af signalet har afsløret, at det mest sandsynligt havde en jordisk oprindelse,« lyder det fra en af SETI-forskerne ifølge theguardian.com.

Der var med andre ord ikke tale om, at aliens forsøgte at kommunikere med os via stjernen HD 164595.

Annonce:

Resultaterne fremlægges og diskuteres på konferencen International Astronautical Congress (IAC), som afholdes i Mexico 27. september.

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts