NASA lancerer to sjove apps, der næsten gør dig til astronaut

Annonce:

Et klik, og så er du astronaut. Sådan da.

NASA har i hvert fald udviklet to sjove apps, der for manges vedkommende nok er det tætteste, man kommer på at blive ægte astronaut, skriver NASA i en pressemeddelelse.

De to apps, der er udviklet i anledning af NASA’s Spitzer rumteleskops 15 års jubilæum, består af en selfie app og en virtual reality app.

Med selfie appen, NASA Selfies, kan du tage billeder af dig selv i en rumdragt eller foran vilde kosmiske fænomener og steder, som man normalt ikke lige har adgang til – for eksempel lige midt på Mælkevejen.

Virtual reality appen, NASA’s Exoplanet Excursions, giver dig mulighed for at gå på opdagelse i exoplanetsystemet TRAPPIST-1.

TRAPPIST-1 er for langt væk fra Jorden, til at man kan se det gennem et normalt teleskop, og derfor giver appen en ret unik mulighed for at undersøge exoplaneterne, der er skabt ud fra data, som er indsamlet af Spitzer rumteleskopet.

NASA har også lavet en 360 grader video på YouTube, så du kan undersøge TRAPPIST-1 fra computeren.

Lige nu florerer hashtagget #NASASelfie allerede på de sociale medier, i tilfælde af at du vil dele dit selfie med andre rum-freaks.

Sådan kan det se ud, når du tager en rum-selfie. Hvis altså du er en kat… (Foto: NASA/JPL-Caltech)

fghs

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts