Få billeder taget af vores lille klode har plantet sig i hukommelsen, som det astronaut Bill Anders tog juleaften i 1968, da Apollo 8 dykkede ned bag Månen på et af de første togter i kredsløb om Månen.
Det var det første billede af Jorden set fra Månen, taget af et menneske. Til stor glæde for alskens videnskabsfolk har linsen både tidligere og i den grad siden da været rettet mod Jorden.
Det understreger ESA i deres samling af billeder fra denne uge, som vi har samlet i galleriet herover, krydret med vores egne udvælgelser.
Galleriet byder både på et vildt billede af Kilimanjaro, ildebrand i Portugal, Italiens hovedstad Rom om natten og et uopdaget mønster i Antarktis’ overflade.
Du kan læse meget mere om billederne på ESA’s hjemmeside.
Billeder fra ESA’s Cryosat-satellit viste et meget distinkt mønster i højdeforskellene omkring Sydpolen, begyndte alarmklokkerne at ringe. Men det viste sig at være en fejl forårsaget af vind og antennernes polarisering. Fejlen kan dog let rettes i fremtiden. (Foto: ESA/MSSL)
Kilimanjaro troner nederst til venstre, og dette billede med falske farver viser, hvor der er områder med stor vegetation. Beplantningen omkring Kilimanjaro er truet, da 80 procent af bjergets isdække er forsvundet de sidste 100 år. (Foto: JAXA/ESA)
I august 2006 rasede flere store brande i Portugal og det vestlige Spanien, som man kan se spredt langs kysten her. De er her fanget af satellitten Envisat. En række nye ESA-satellitter skal overvåge miljømæssige forandringer i regionen. (Foto: ESA)
Man kan næsten ikke få nok af disse nattebilleder af storbyer, som virkelig afslører de infrastrukturelle træk. Her er det Rom fotograferet fra ISS i december 2013. Den store mørke plet nederst til højre er den store nationalpark Appia Antica. (Foto: ESA/NASA)
Dette billede viser anormaliteter i gennemsnitstemperaturen for en given måned – under gennemsnittet er markeret med blå, over med rød. Her er det juli 2006. Hedebølgen i Europa fremgår tydeligt. (Foto: University of Leicester)
1
/
5