Harvard-forskeres teori om alien-fartøj er »ønsketænkning«

Annonce:

Et mystisk cigarformet objekt, der i oktober sidste år blev spottet i vores solsystem, kan muligvis have været et alien-rumskib, sendt for at undersøge Jorden.

Det lyder måske skørt, men ikke desto mindre er det en af de mulige forklaringer på fænomenet, der fremgår i et endnu ikke udgivet studie udført af anerkendte forskere fra Harvard University.

Det skriver CNN.

Det fremmede objekt er blevet døbt ’Oumuamua, der på Hawaii betyder ’en budbringer, der rækker ud fra en fjern fortid’, og i studiet, der er indsendt til udgivelse i Astrophysical Journal Letters, skriver forskerne:

»’Oumuamua kan være et fuldt ud fungerende rumfartøj, der bevidst er sendt til Jorden af en alien-civilisation.«

De understreger, at forklaringen er »alternativ« og »eksotisk«, men dog en reel mulighed, som underbygges med, at det cigarformede objekt har en meget høj accelerationsevne og derfor kunne være et såkaldt ’lyssejl’, der stammer fra avanceret teknologisk udstyr, og som er drevet af solenergi.

Dog møder teorien stor skepsis fra andre forskere:

Annonce:

»Jeg er ikke overbevist og ærlig talt, tror jeg, at det her studie har markante fejl. Ekstraordinære påstande kræver ekstraordinære beviser,« siger Alan Jackson, der forsker i astronomi på Centre for Planetary Sciences på University of Toronto, eksempelvis ifølge CNN.

I Danmark er Kristian Pedersen, der er professor i rumforskning og direktør på DTU Space også kritisk overfor antagelsen om, at ‘Oumuamua skulle være et alien-fartøj.

Han mener i stedet, at der er en mere simpel forklaring, nemlig »at det bare er et himmelobjekt,« siger han til DR.

Dog erkender han, at objektet er højst »usædvanligt« i kraft af dens aflange cigarform:

»De fleste af dem (objekterne, red), vi ser derude, er typisk runde, fordi de er stødt sammen og har slået skaller af, og så ender man med noget, der er mere eller mindre rundt,« tilføjer han ifølge DR.

Derfor mener han, at der skal være plads til teorier af denne her meget nytænkende karakter.

»Når man gør en ny opdagelse, der er så anderledes, så skal man tænke helt frit og tænke over, hvad det er, vi ser, og ikke lade sig påvirke af alt for konservativ tankegang,« siger han til DR og afslutter:

Annonce:

»Omvendt er den simpleste forklaring, at det bare er en stenblok, og ikke at det er nogle aliens, der vil studere os. Det virker på mig nok mere som ønsketænkning.«

ie

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts