Det lyder vanvittigt. Men i nogle steder af rummet flyder det med diamanter.
Og nu viser ny forskning, at det faktisk kan være endnu mere udbredt, end man hidtil har troet.
Det skriver Space.com.
Ifølge Space.com har man nemlig tidligere ment, at diamanterne kun kunne dannes langt inde i planeter såsom Uranus og Neptun, der er kendt som Solsystemets isgiganter. Det vil sige, at de modsat Jorden ikke har nogen fast overflade, men som i stedet består primært af gasser og har en kerne, der er omgivet af is.
Nu har forskere udført et forsøg, som antyder, at diamanterne kan ende med at ‘regne’ ned gennem islagene på planeterne.
Til forsøget har forskerne brugt plastik til at genskabe processen bag diamantregnen. Plastikken, som de har brugt, er af en anden type end den, man tidligere har brugt til lignende forsøg, fordi den nye plast indeholder ilt, hvilket bedre gengiver forholdene på isplaneterne.
Ilt har vist sig at have haft en afgørende betydning, fordi der med ilt kan skabes diamanter ved lavere tryk og temperatur, end man hidtil har troet.
Det betyder altså, at diamantregnen kan opstå langt flere steder end blot langt inde i planternes gasrige masser.
PET-plastikken, som forskerne har brugt, er en letnedbrydelig termoplast, som man blandt andet fremstiller sodavandsflasker af.
I forsøget sendte forskerne chokbølger gennem PET-plasten med en optisk laser, hvilket gjorde det muligt at undersøge, hvad der skete i plastikken.
På den måde kunne forskerne se, hvordan atomer i plastikken omdannede sig til diamant-formationer. Og her var det altså, at forskerne opdagede, at diamanterne kunne skabes ved et lavere tryk og lavere temperatur.