KORT NYT FRA UDLANDET:
De forhistoriske italienere, der levede for mellem 7200 og 7500 år siden, flåede kødet af deres afdødes knogler, fortæller forskere fra blandt andet University of Cambridge i England ifølge Sciencemag.org.
Det beviser et stort fund af menneskeknogler i Scaloriahulen i det sydøstlige Italien, da knoglerne bærer karakteristiske knivmærker fra netop denne praksis, fortæller forskerne.
Resultatet er publiceret i tidsskriftet Antiquity.
»Folk i vores kultur har det med at styre udenom døden og forsøger at have korte, engangs-interaktioner med de døde. Men i mange oldgamle kulturer havde folk forlænget interaktion med de døde, enten fra lange, flerleddede begravelsesritualer såsom denne, eller fordi de døde forblev tilstede som forfædre, magtfulde relikvier, ånder eller kraftfulde minder,« siger arkæolog og leder af forskningsprojektet John Robb fra University of Cambridge.
Forskerne mener, at Scaloriahulens indhold af stalaktitter har en forbindelse til den makabre prakis. Begravelsesstedet indeholdte potteskår, der muligvis er blevet brugt til at opsamle vand fra stalaktitter, og forskerne mener, at knoglers lighed med stalaktitter kan have haft en åndelig betydning for de forhistoriske italienere.
»Det kan være, at de betragtede livet som noget, der opstod fra kræfter eller substanser under jorden. Eller de kan have troet, at underjordiske steder var der, hvor sjælen rejste hen efter døden,« siger den biologiske antropolog Martin Smith fra Bournemouth University i England, der ikke personligt var involveret i projektet.
Læs også:
Barbarisk fund: Vores forfædre bar ligrester på kæppe
Sensationelt arkæologisk stenalderfund i Norge
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
on