KORT NYT FRA UDLANDET:
I en ny undersøgelse, udgivet i tidsskriftet Food Control, fastslår en gruppe forskere, at økologiske grøntsager faktisk er sundere end ’almindelige’ grøntsager. I hvert fald indeholder såvel salat, tomater og peberfrugter flere kostfibre, når de er økologiske. Det skriver sciencedirect.com.
De brasilianske forskere fra Federal University of Pernambuco indkøbte og dyrkede selv de tre typer grøntsager og sammenlignede dernæst deres egenskaber, når de var groet henholdsvis økologisk og konventionelt. De sammenlignede blandt andet indholdet af mineraler, tungmetaller og pesticidrester.
Mens de konventionelle grøntsager var større på de fysiske parametre – længde, bredde og vægt – havde de økologiske grøntsager altså et højere indhold af kostfibre, både når der var tale om salat, tomat og peberfrugt.
Hverken de økologiske eller konventionelle grøntsager kunne dog se sig helt fri for pesticidrester, som blev fundet i både almindelige peberfrugter og økologiske tomater.
Læs også:
Økologi: Urter til koen giver sundere fedt til dig
Sensationslyst bag påstand om økologiske produkter
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
cpp