Genoptræningsøvelser i trygge, hjemlige rammer virker for hofteopererede patienter, skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. I stedet for at være indlagt på hospitalet, kan paitenterne efter blot en dag tage hjem og opnå samme resultater med støtte fra såkaldt telemedicin. Det viser et nyt forskningsstudie fra Aarhus Universitet, som læge og ph.d.-studerende Martin Vesterby har gennemført på Center for Planlagt Kirurgi ved Regionshospitalet Silkeborg.
Den ph.d.-studerende udvalgte han 36 tilfældige hoftepatienter, som fik en telemedicinsk løsning til at hjælpe dem i deres operations -og rehabiliteringsforløb. Han udvalgte også 36 patienter, som ville gennemgå et normalt operations -og rehabiliteringsforløb på hospitalet som kontrolgruppe.
»Udover at den telemedicinske løsning betød, at patienterne var færre dage i hospitalssengen, tyder det også på, at patienterne var mindre bekymrede omkring operationen og dens forløb. Også selvom vi havde givet dem flere opgaver og mere ansvar,« siger Martin Vesterby og uddyber:
»Studiet viser også, at de følte sig uddannede og velinformerede og på den måde klar til selv at gå i gang med genoptræningen i hjemmet. Patienternes støttepersoner oplevede også, at deres mulighed for at hjælpe var bedre, fordi de havde den telemedicinske løsning at støtte sig til.«
Læs også:
Zinkbelagte søm i grise viser vej til bedre implantater
Patienter slider deres kunstige hofter op
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp