En ny undersøgelse af grise, der er fodret med genmodificeret foder, afslører, at der oftere opstår skader på grisenes organer, når de er fodret med GMO, skriver ing.dk.
Undersøgelsen fra det australske forskningsinstitut IHER (Institute of Health and Environmental Research) viser, at der efter fem måneders fodring med henholdsvis GM-foder og ikke-GM-foder er tydelige forskelle på grisenes indre organer. IHER er, som de selv betegner det, et forskningsinstitut med videnskabelig interesse for sikkerheden ved GMO.
I studiet er man for første gang, hævder forfatterne, taget ud på gårdene og har undersøgt dyrene, i forhold til om de er fodret med GM-foder og ikke. I undersøgelsen er der brugt 168 grise fra gårde i USA, der er blevet delt op, så en gruppe er fodret med en blanding af GM-foder og en anden gruppe er fodret med ikke-GM-foder.
Levevilkår og fodrets næringsværdi var det samme for de to grupper. Der har tilmed været tale om et blindt forsøg, så da dyrene er blev obduceret efter de sædvanlige fem måneder, som det tager at opdrætte en gris, har obducenterne ikke vidst, om de obducerede en GM-fodret gris eller ej.
Forskerne kunne blandt andet måle, at livmoderen hos søerne var 25 procent tungere hos de grise, der havde fået GM-foder. Forskerne fandt også, at antallet af dyr med alvorlig inflammation i maven var markant højere i gruppen, der fik GM-foder.
Den videnskabelige artikel er publiceret i tidsskriftet Journal of Organic Systems.
LÆS OGSÅ: Danskere forvandler giftigt planteaffald til nærende dyrefoder