KORT NYT FRA UDLANDET:
Svenske forskere giver et usædvanligt råd til diabetespatienter: Spring morgenmaden over og spis en stor frokost af middelhavskost i stedet.
Det er resultaterne af en ny undersøgelse fra Linköping Universitet, skriver ScienceNordic.
Resultaterne viser, at en middelhavsdiæt, som består af blot en kop sort kaffe til morgenmaden efterfulgt af en stor frokost med fisk, olivenolie og endda et glas vin, ikke øgede glukose-niveaet mere end fedtfattig kost.
For diabetikere kan det altså være fordelagtigt at nøjes med det ene måltid i stedet for flere små, skriver forskerne ifølge ScienceNordic.
Dropper man morgenmaden, kan det faktisk have en række metaboliske fordele. Kortisol-niveauet er på sidt højeste om morgenen, og det nedsætter nemlig kroppens følsomhed over for insulin.
Hvis kalorieindtaget bliver udskudt til et senere tidspunkt på dagen, vil insulinen have meget større effekt på glukose-niveauet, skriver ScienceNordic.
Læs også:
En gåtur efter maden kvæler dit høje blodsukker
Dit blodsukker er genetisk bestemt
Kunstig bugspytkirtel kan gøre diabetikere fri af sprøjter
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ks