Videnskab.dk's sommercamp bragte børn sammen i YouTube-fællesskab
Der blev både grædt og krammet, da Videnskab.dk’s fire dage lange YouTube-sommercamp var forbi. Nye venskaber og gode ideer blev til på campen, som var en stor succes.

Videnskab.dk afholdt fra 2.-5. juli en sommercamp, hvor 40 børn og unge i alderen 12-17 år mødtes på Vesterdal Efterskole på Fyn.

Her lærte de om, hvordan man laver videoer til YouTube. Der blev både undervist i grundlæggende kamera- og redigeringsteknik, men også i hvordan man opfører sig ansvarligt, når man lægger videoer ud på nettet.

Campen var en del af Videnskab.dk’s YouTube-projekt YouKnowHow, der er støttet af Nordea-fonden, og den var en succes blandt de mange deltagere.

Der blev dannet nye venskaber, og på campens Facebook-side har flere deltagere ytret deres glæde og ønsker om at komme med på næste års sommercamp. Blandt andet skriver en af deltagerne, Lukas Hoffmann: 

»Jeg vil bare sige TUSINDE tak for nogle vold fede dage. Det har altså været nogle af de bedste og sjoveste dage i mit liv.«

Tid til både læring og sjov

På campen arbejdede deltagerne med at lave deres egne produktioner af videoer. Nogle fokuserede på gaming-videoer, mens andre optog vlogs. Man kunne derfor hele dagen lang se glade børn rende rundt med kameraer og mobiler.

Hvad er en vlog?
  • Ordet 'vlog' er en sammentrækning af video og blog og er i princippet et filmet blogindlæg.

Den sidste aften på campen var der fremvisning af de færdige produktioner, og det var tydeligt, at der var lagt mange kræfter i arbejdet bag skærmen.

»Jeg har lært så meget på denne her camp. Nu ved jeg, hvordan jeg skal gøre min video endnu bedre,« udtalte en stolt Marcus Castell efter at være blevet undervist i redigering.

Selvom mange timer blev brugt foran skærmen, blev der alligevel også tid til at nyde det varme sommervejr og lave masser af hyggelige aktiviteter. Mellem undervisningstimerne var der boldspil, vandkamp, natteløb, filmaften og fællesspisning. Vil du have en fornemmelse af den gode stemning på campen, kan du se billederne fra galleriet øverst i artiklen.  

 

Kendte YouTubere på besøg

I løbet af campens fire dage kom tre forskellige kendte YouTubere forbi og fortalte om deres erfaringer med at drive en YouTube-kanal.

Blandt de besøgende var Cecilia Demant. Hun har både sin egen kanal og er også vært på Videnskab.dk’s YouTube kanal, Skønhedslaboratoriet. Derudover fik børnene også besøg af Philip, der har gaming-kanalen DengoDK.

De unge fik sig også en på opleveren, da Lærke Rosenberg kom forbi. Hun driver YouTube-kanalen Jossers Jungle, der handler om reptiler, og hun havde taget en af sine lange slanger med. Den fik campens deltagere lov til at holde, og du kan se, hvordan det gik i videoen herunder.

Da Lærke Rosenberg kom forbi, kunne campens deltagere prøve at holde en af hendes slanger - hvis de altså turde (Video: Kirstine Jacobsen / Videnskab.dk).

 

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk