Om forfatteren

Jes Henningsen

Lektor emeritus, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Tiden går – eller gør den?

Alle børn oplever, hvor langsomt et kvarter går, når vi venter på, at det ringer ud fra en kedelig time. Men når der er et kvarter tilbage ved en skriftlig eksamen, og vi er bagud, spurter tiden af sted. Hvorfor går tiden, som den gør, og hvordan måler vi den?

eksamen tid ur

Tid er noget meget præcist – sekunder, minutter, timer – men den kan opleves meget forskelligt. Og vores opfattelse af tid har ændret sig i takt med, at vores ure er blevet stadig bedre, så de i dag er mere præcise end selv vort oprindelige ur – Jorden. (Foto: Colourbox)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts