Nu kan du læse unge Stephen Hawkings ph.d.-afhandling

Annonce:

Alle i verden kan nu frit downloade den berømte fysiker Stephen Hawkings ph.d.-afhandling, hvor han i fra 1966, i en alder af blot 24 år, beskrev egenskaberne af universets udvidelse. Det skriver The Guardian.

Stephen Hawking håber, at det vil inspirere andre, ikke bare til at lære, men også til at dele deres forskning.

»Ved at gøre min ph.d.-afhandling tilgængelig håber jeg på at få andre til at kigge op mod stjernerne, og ikke bare ned mod deres fødder – at undre sig over vores plads i universet og forsøge at skabe en mening med kosmos,« siger han i en pressemeddelelse fra Cambridge University.

»Enhver person, uanset hvor i verden, bør have gratis, uhindret adgang, ikke bare til min forskning, men til al forskning af enhver stor og spørgende tænker på tværs af den menneskelige forståelse.«

LÆS OGSÅ: Er dommedagsprofeten Stephen Hawking gal eller genial?

Cambridge University, der kalder afhandlingen ‘historisk og dragende’, fortæller, at den allerede er den mest efterspurgte tekst i deres Open Acces arkiv, Apollo.

»På bare få måneder har universitetet modtaget hundredevis af henvendelser fra læsere, der ønsker at downloade professor Hawkings afhandling i fuld længde,« skriver de i deres pressemeddelelse.

Annonce:

LÆS OGSÅ: Stephen Hawking på Reddit: »Kunstig intelligens vil have en naturlig trang til at overleve«

Afhandlingen undersøger effekterne og konsekvenserne af, at universet udvider sig, og den konkluderer blandt andet, at galakser ikke kan formes gennem forstyrrelser, der oprindeligt har været små.

Artiklen kan findes og her, og den bliver gjort tilgængelig i denne uge for at markere det internationale event Open Access Week 2017, der for tiende år i træk promoverer offentlig tilgængelighed til forskning.

LÆS OGSÅ: Stephen Hawking: Stop alle forsøg på at kontakte aliens

ams

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts