Forureningen af verdens have er en kendt sag. Men nu estimerer et nyt studie den årlige forurening af industrielt fiskeri alene. Og resultatet er nedslående.
Ifølge studiet efterlader fiskeriet nok fiskesnøre i havet hvert år, til at det kan nå rundt om Jorden 18 gange.
Det skriver Science Alert på baggrund af en pressemeddelelse fra den australske forskningsinstitution CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation).
Derudover estimerer studiet, at næsten to procent af alt fiskeudstyr bliver tabt og efterladt i havet årligt. Hvis den udvikling fortsætter i samme tempo i fremtiden, vil der om 65 år være nok fiskenet i havet til at dække hele Jordklodens overflade.
Estimatet bag studiet bygger forskerne på data indsamlet fra 450 fiskere fra syv lande.
Forskerne understreger, at fiskeudstyr forårsager større skade på økosystem end andet affald, da det er særligt designet til at fange og dræbe dyr.
Det betyder, at fiskeudstyret fortsætter med at fange og dræbe dyr, efter det er blevet efterladt i havet. Et fænomen, som nu bliver kaldt spøgelsesfiskeri. En udvikling, som forskerne bag studiet håber, de kan bidrage til at bremse.
»Vores estimater kan hjælpe til at fremhæve, hvor indsatsen skal fokuseres for at støtte fiskeriforvaltning for at generere målrettede løsninger til at reducere fiskeudstyr, der ender i vores have,« siger Kelsey Richardson fra University of Tasmania i pressemeddelelsen.
Studiet blev publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science Advances.