Om forfatteren

Carsten Egevang

Ph.d., Arktisk biologi, Grønlands Naturinstitut

Carsten Egevang (1969) er forsker i arktisk biologi, prisvindende fotograf og visuel formidler med speciale i at dokumentere dyreliv og kultur i Grønland.
Som forsker har Carsten Egevang været ansat på Grønlands Naturinstitut i Nuuk (2002-2010) med ansvar for forskning i grønlandske havfugle.
I 2010 blev han tildelt en PhD-grad (Københavns Universitet), hvor de banebrydende resultater dokumenterede havternens træk fra Arktis til Antarktis – det længste træk i dyreverdenen.
Som fotograf er Carsten Egevang internationalt anerkendt med priser i adskillige fotokonkurrencer - herunder den prestigefyldte pris Wildlife Photographer of the Year (2009).
I 2012 modtog han Miljø- og naturprisen fra Grønlands regering for sin visuelle formidling af forskningsresultater. Carsten er et centralt medlem af Arctic Arts Project, en international gruppe af visuelle kunstnere, der formidler virkningerne af klimaforandringerne.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Kæmpe galleri: Se de smukke billeder i nyt fotografisk værk om Grønland

BOGOMTALE: Den danske forsker og fotograf Carsten Egevang har begået 200 sort-hvid-fotos, der fortæller hver sin historie om livet i Arktis.

hvalros_fangst_arktis_groenland

Under fangst af hvalros er det vigtigt, at dyret først harpuneres, da den ellers vil synke. Billedet er fra et forskningsprojekt, hvor hvalrossen udstyres med satellit-sender ved hjælp af lokale fangere. Klik dig videre i galleriet, og se flere billeder! (Foto: Carsten Egevang, Thule, juni 2013)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts