Forskere undersøgte 102 havskildpadder og fandt mikroplast i dem alle
Kilde: 
06 december 2018

Plastic flyder rundt i havene, og ofte ender den i kroppen på sagesløse dyr.  

Det bekræftes endnu engang af en ny undersøgelse af havskildpadder fra Atlanter-, Stille- og Middelhavet, skriver CNN.

Undersøgelsen, som er foretaget af forskere fra det britiske University of Exeter and Plymouth Marine Laboratory, tæller i alt 102 døde havskildpadder af 7 forskellige arter.

I hver og en af havskildpadderne fandt forskerne således mikroplastic.

»Den store udbredelse af disse partikler og fibre underbygger alvoren af situationen med plastic i verdenshavene og nødvendigheden af, at vi fortsætter med at modarbejde misbruget af plastic,« fortæller Brendan Godley, hovedforfatteren bag studiet og professor i bevaringsvidenskab ved University of Exeter, ifølge CNN.

Forskerne fandt især spor af dæk, cigaretter, tøj og bådudstyr som reb og fiskenet.

Forskerne mener desuden, at mængden af mikroplastic, der er fundet i havskildpadderne, er 20 gange større end det, de har fundet, da de kun har undersøgt mindre dele af skildpaddernes tarme.

En anden af forfatterne bag studiet Emily Duncan, der er ph.d. ved Center for økologi og bevaring ved University of Exeter, tilføjer, at man endnu ikke ved, hvordan mikroplasten påvirker skildpadderne.

Mikroplasten kan nemlig godt bevæge sig gennem skildpaddernes tarmsystem uden at skabe blokader, men der er til gengæld risiko for, at den forurener eller spreder bakterier og virus i skildpadden, fortæller hun ifølge CNN.  

Der er ikke lavet præcise geografiske målinger over udbredelsen, men der blev generelt fundet mest plastic i havskildpadderne fra Middelhavet.

Studiet er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Global Change Biology.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.