Ugens podcast: 5 videnskabelige steder, du skal besøge i din ferie
Savner du inspiration til sommerferieaktiviteter i Danmark? Skru ned for tempoet og op for videnskaben, når ugens podcast giver fem bud på videnskabelige steder, du skal besøge i din sommerferie.
sommer ferie podcast videnskab videnskab.dk

Du behøver ikke søge længere: Her er listen over fem sommeraktiviteter, du lærer noget af at besøge. (Foto: Shutterstock/Videnskab.dk)

Du behøver ikke søge længere: Her er listen over fem sommeraktiviteter, du lærer noget af at besøge. (Foto: Shutterstock/Videnskab.dk)

Sommeren er over os, og ferien står for døren.

Men selvom du skruer ned for arbejdsblusset i sommervarmen, er der ingen grund til at skrue ned for videnskaben.

Derfor har ugens podcast fra Videnskab.dk samlet fem videnskabelige aktiviteter til sommerferien, og flere af dem kan du sagtens besøge, mens du slikker løs på din is. 

Videnskab.dk's podcast

En af dem er oplevelsescentret 'Kongernes Jelling', hvor man lige nu kan se en rekonstruktion af Harald Blåtands forsvarsmur, en såkaldt palisade.

»Det er, har vi fundet ud af, det største byggeri, vi overhovedet kender til, som vikingerne har lavet. Det er altså den her mur af egetræ, der har stået rundt om monumenterne i Jelling,« fortæller Adam Bak, der er museumsinspektør ved Kongernes Jelling til podcasten.

»Vi fandt den først for 10-11 år siden, og sidste mandag kom det på Verdensarvslisten sammen med de andre elementer, vi har herude,« fortsætter han.

Hør mere om Kongernes Jelling i podcasten, der også løfter sløret for fire andre videnskabelige sommeraktiviteter.

Sommervarme og sommerferie

Videnskab.dk's nyhedsredaktør, Jonas Salomonsen, plejer at komme med ugens videnskabelige nyhedsoverblik i podcasten.

Men i anledning af denne specielle sommerudgave af podcasten gør han dig i dette afsnit klogere på to af de bedste ting ved sommeren: 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.