Om forfatteren

Birgitte Egeskov Jensen

Ph.d.-studerende, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Kinas nye sociale pointsystem er et spil om medborgerskab

Det sociale pointsystem, der belønner og straffer gerninger og opdeler borgerne i første- og andenrangs borgere, bliver positivt modtaget i Kina. Og faktisk kan vi også se tegn på en sådan opdeling af medborgerskabet i Europa.

Selvom at hukou-systemet spiller en essentiel rolle i forhold til, hvordan medborgerskab skabes og deles i Kina, er medborgerskabet opdelt på langt flere niveauer i samfundet. (Foto: Shutterstock)

Selvom 'hukou-systemet' spiller en essentiel rolle, i forhold til hvordan medborgerskab skabes og deles i Kina, er medborgerskabet opdelt på langt flere niveauer i samfundet. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts