Om forfatteren

Frederik Appel Olsen

Ph.d.-studerende i retorik ved Institut for Kommunikation, Københavns Universitet

Jeg skriver min ph.d.-afhandling om videnskabsretorik og videnskabelig etos med et særligt fokus på klimavidenskab og forskeraktivisme med lektor Kristine Marie Berg som vejleder.
Forud for min ansættelse på Institut for Kommunikation har jeg arbejdet med videnskabsformidling på DTU og Videnskab.dk. Mine forskningsmæssige interesser strækker sig bredt, og ud over videnskabsretorik beskæftiger jeg mig også med retorisk skrivning og politisk retorik og debat. 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Scientist Rebellion-protesten: Hvorfor går forskerne på gaden?

Sociale bevægelser med forskere i front spirer frem i hele verden. Et skift i klimadebatten kan forklare, hvorfor forskerne i dag er ’i offensiven’.

I hele verden ser vi forskere på gaden for at gøre opmærksom på klimaforandringerne. Her er det fra en demonstration i London i april. (Foto: Vincenzo Lullo / Shutterstock)

forskere demonstrerer for klimahandling
Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts