Om forfatteren

Jeppe Sinding Jensen

Lektor emeritus ved Institut for Kultur og Samfund – Afdeling for Religionsvidenskab, Aarhus Universitet

Jeppe Sinding Jensen lektor emeritus ved Institut for Kultur og Samfund – Afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet.
Læs mere om Jeppes forskingspublikationer m.v. på hans profil på Aarhus Universitet.
 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Fra ‘naturreligion’ til kristendom og islam

TÆNKEPAUSE: Der findes religion i alle samfund. Men der er stor forskel på de lokale stammesamfunds tro til de universelle religioner som kristendom, islam og buddhisme.

religioner frelse gud naturreligion

Abraham er en vigtig profet i både jødedom, islam og kristendom og er omtalt i deres hellige skrifter. Primærreligioner har ikke hellige skrifter og fokuserer mere på konkrete problemer end på teologiske dogmer. (Maleri: József Molnár)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts