Ugens podcast: Sådan kommer du godt i gang efter ferien
Ferien er slut, men er du også træt og deprimeret efter at være tilbage på pinden igen? Denne uges podcast giver dig gode råd til, hvordan du kommer tilbage til hverdagen.
arbejde efter ferien træthed hjælp

Det er din første dag tilbage på arbejdet, og alt går fint, ind til du indsér, at du er tilbage på arbejde... I denne uges podcast yder forskere førstehjælp til alle os, der er startet på arbejde igen efter ferien. (Foto: Shutterstock)

Det er din første dag tilbage på arbejdet, og alt går fint, ind til du indsér, at du er tilbage på arbejde... I denne uges podcast yder forskere førstehjælp til alle os, der er startet på arbejde igen efter ferien. (Foto: Shutterstock)

Gaaaab. Suk. Kaffe.

De første dage (eller uger!) på arbejdet efter en skøn og afslappende ferie kan være hårde for vores mentale velvære.

For hvad gør man, når solrige feriedage erstattes af synet af bunker af arbejde?

Det giver vi dig svaret på i denne uges podcast, hvor to forskere i psykologi og stress er indkaldt til at udøve førstehjælp til alle os, der er startet på arbejde igen.

»Det, vi gør, når vi kommer tilbage fra ferien, er, at vi går ind i vores automatiske tendens til at adlyde arbejdstyranniet,« siger Ejnar Baldvin Baldursson, der er lektor på Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet blandt andet i podcasten.

Men i stedet bør vi tage ejerskab over vores eget velbefindende på arbejdet, eksempelvis gennem vores kost- og søvnvaner, mener forskerne.

Lyt med, og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at gå imod »arbejdstyranniet«.

Is på Månen, omskrivning af Københavns historie og spaghetti-gåder

Udover gode råd til hvordan du takler efter-ferie-fasen, får du som altid ugens overblik over de vigtigste nyheder:

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk