Om forfatteren

Thorkild I.A. Sørensen

Professor emeritus, dr. med ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Afdeling for Epidemiologi, og Metabolismecenteret, Københavns Universitet

Thorkild I. A. Sørensen er uddannet læge i 1971og arbejdede på københavnske hospitaler indtil 1989, hvor han blev fuldtidsforsker, i første omgang som forskningsprofessor. 
Fra 1993 til 2017 var han leder af Institut for Sygdomsforebyggelse (nu en del af Center for klinisk forskning og forebyggelse på Frederiksberg Hospital). I perioden 1994-2020 var han professor ved Københavns Universitet i forskellige epidemiologiske fag ved Institut for Folkesundhedsvidenskab og fra 2011 ved Novo Nordisk Foundation Centre for Basic Metabolic Research under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.
I 2020 blev han professor emeritus. En stor del af hans forskning har i hele karrieren fokuseret på årsager til og følger af fedme og dens følgetilstande som grundlag for forebyggelse og behandling, meget ofte i nationalt og internationalt samarbejde, og de senere år er en samlende teori om fedmens årsager og følger kommet til.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Myte på afveje: Hvad kommer fedme af?

Hvis du spiser for meget og bevæger dig for lidt, ryger vægten i vejret, lyder den almindelige logik. Men er det nu så simpelt, spørger professor Thorkild Sørensen, der har forsket i fedme i 50 år.

Fedme_overvægt_mand_tyk

Fedme er et stigende problem på verdensplan, hvor der snart er én milliard, der bliver påvirket negativt af deres fedme. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts