Om forfatteren

Uffe Juul Jensen

Professor i filosofi, Aarhus Universitet

Uffe Juul Jensens profil på AU.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Lighed i sundhed kræver samfundsmæssig solidaritet

BOGOMTALE. »Politik er medicin i stor målestok,« sagde den tyske læge og politiker Rudolf Virchow, der er en af samfundsmedicinens grundlæggere. Politik er bestræbelser på at helbrede samfundslegemet for dets dårligdomme.

hjemmehjælp sundhedsvæsen sygeplejerske sosu ældrepleje

Det seneste årti har vi set en friere konkurrence i sundhedsvæsenet med større valgfrihed og private sundhedsløsninger. Men denne udvikling er usolidarisk og skaber ulighed, forklarer filosof Uffe Juul Jensen. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts