Om forfatteren

Peter Hokland

Professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet

Jeg er professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og jeg er involveret i den offentlige debat om forskellige emner relateret til forskning.Jeg skriver blandt andet om nye behandlinger, naturmedicin, interessante patienter og EPJ set fra min stol.
.button {
background-color: #2c303d;
border: none;
color: white;
padding: 15px 32px;
text-align: center;
text-decoration: none;
display: inline-block;
font-size: 16px;
margin: 4px 2px;
cursor: pointer;
font-family: "Open Sans",sans-serif;
width: 100%;

}
a.button{
color: #FFFFFF;
}
a.button:hover{
background-color: #6d7695;
}

Se forskningsprofil

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Kan immunsystemet helbrede alle former for kræft?

Vores immunsystem virker ved at angribe fremmed materiale i kroppen, og derfor kan det blive et yderst effektivt våben i kampen mod kræft – men det kræver, at det får lidt hjælp. Professor i klinisk medicin forklarer hvordan.

T-celler angriber kræftceller

Indtil for få år siden har man antaget, at kræft kunne opstå, fordi immunapparatet var svagt. Men faktisk hænger det i stedet sammen med, at kræftcellen ofte snyder immunapparatet til at gå i dvale, så det går derfor ikke til angreb. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts