Om forfatteren

Lærke Priskorn

Ph.d.-studerende på Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion

Kandidat i Folkesundhedsvidenskab. Ph.d.-studerende på Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion. Forsker i sammenhæng mellem sædkvalitet, helbred og livsstil.

Niels Jørgensen

Speciallæge i medicinsk endokrinologi og certificeret klinisk androlog. Overlæge på Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion

Speciallæge i medicinsk endokrinologi og certificeret klinisk Androlog. Overlæge på Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion. Har siden begyndelsen af 1990’erne forsket i forekomsten af dårlig sædkvalitet og årsagerne til den og de seneste år sammenhængen mellem sædkvalitet og generelt helbred.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hvorfor falder sædkvaliteten blandt vestlige mænd?

Årsagerne kendes ikke med sikkerhed, men det skyldes formentlig hovedsageligt hormonforstyrrende stoffer i miljøet.

sædkvalitet, mænd, danmark
Annonce:
\ TOP 6
Mest læste om Krop & Sundhed

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts