Om forfatteren

Asser Hedegård Thomsen

retsmediciner, Institut for Retsmedicin, Aarhus Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hvad afslører den døde krop?

Døde mennesker er ekstremt gode til at holde på en hemmelighed. Det er retsmedicinerens fornemste opgave at lokke informationer ud af den afdøde, til gavn for de pårørende, politiet og det øvrige retsvæsen. Tag med en retsmediciner på obduktionsstuen.

retsmedicin hæve sænkebord

Et klinisk rent hæve-sænke-bord af rustfrit stål er et af de centrale redskaber, når retsmedicineren skal forsøge at afsløre de afdøde kroppes hemmeligheder. (Foto: Institut for Retsmedicin, Aarhus Universitet)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts