Om forfatteren

Diana Mathilde Røpcke

hjerteforsker- og kirurg, Institut for Klinisk Medicin

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hjertet forbinder krop og sind

TÆNKEPAUSER: Vi forbinder ofte hjertet med følelser og kærlighed, selv om det egentlig er mere realistisk at tænke på hjertet som en cirkulationspumpe i et VVS-system. Alligevel er det ikke helt tom snak, når vi f.eks. taler om knuste hjerter. Under voldsomt følelsesmæssigt pres kan hjertet nemlig ændre form.

Hjertet pumper blodet rundt, så musklerne får rigelig ilt og næring. Hjertet er samtidig indbegrebet af liv, kærlighed og følelser – det er billedet på alt det, der er vigtigt i vores liv. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts