Om forfatteren

Forskers anbefaling af glutenfri kost til migrænikere møder kritik

At kvitte gluten for at undgå migræne, hvis man ikke har cøliaki, er ikke underbygget af studier, og metoden er »for spekulativ« ifølge norsk professor.

Migræne gluten fødevarer mad glutenfri cøliaki livsstil hovedpine placeboeffekt lægemidler medicin spekulativt betændelsesreaktion signalstof CGRP Calcitonen Gene-Related Peptide hjerne hjernehinde nerver

Kan gluten forårsage reaktioner i kroppen, som måske kan kobles til migræneanfald hos mennesker, der ikke har glutenallergi? Ja, mener en amerikansk forsker, men der mangler evidens, påpeger norsk professor. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts