Ældgammel by fundet i Ægypten: Flere tusinde år ældre end pyramiderne

Opbevaringshuller - eller siloer - viste sig at indeholde ældgamle redskaber, samt plante- og dyrerester. (Foto: Ægyptens Ministerium for Statsantikviteter)

Opbevaringshuller - eller siloer - viste sig at indeholde ældgamle redskaber, samt plante- og dyrerester. (Foto: Ægyptens Ministerium for Statsantikviteter)

Kilde: 
03 september 2018

Arkæologer har fundet en af de hidtil ældste landsbyer i Nildeltaet i Ægypten. Byen stammer fra den yngre stenalder, skriver Reuters.com.

Et hold af franske og ægyptiske forskere har for nylig opdaget flere opbevaringshuller fyldt med dyre- og planterester, samt krukker og stenredskaber. Det meddelte det ægyptiske ministerium for statsantikviteter søndag.

Fundet indikerer ifølge ministeriet, at mennesker har boet i det frugtbare område Tell al-Samara i den nordlige provins El-Dakahlia så tidligt som 5.000 år f.v.t. – og altså hele 2.500 år, før Giza-pyramiderne blev bygget.

»En analyse af det biologiske materiale, vi har opdaget, vil give os et klarere billede af de første samfund, som slog sig ned i deltaet, samt om begyndelsen på landbrug i Ægypten,« siger Nadia Khedr, der er ansvarlig for Ægyptiske, græske og romerske antikviteter i Ministeriet, til Reuters.com.

Det regnbaserede landbrug kan måske fortælle mere om, hvilken teknologisk udvikling der har drevet overgangen til den senere brug af kunstvanding langs Nilen, håber forskerne.

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.