Vi spiser for meget forarbejdet kød
Kilde: 
22 juli 2013

Det gennemsnitlige kødindtag i Danmark er kun en anelse højere end anbefalingerne fra Verdens Cancer Forskningsfond fra 2007. Dog spiser danskerne for meget forarbejdet kød. Det skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.

DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med forskere fra Finland, Norge og Sverige undersøgt, hvor meget kød befolkningerne i de nordiske lande indtager i forhold til Verdens Cancer Forskningsfonds anbefalinger fra 2007.

Undersøgelsen viser, at det gennemsnitlige indtag af rødt kød for danske mænd kun er en anelse højere end anbefalingerne om maksimum 500 gram rødt kød ugentligt. Danske mænd spiser i gennemsnit 518 gram om ugen, mens danske kvinder spiser 329 gram.

Verdens Cancer Forskningsfond anbefaler, at man så vidt muligt helt undgår at spise forarbejdet kød, som er blevet saltet, røget eller behandlet på anden måden for at forlænge holdbarheden. Danske mænd indtager 343 gram om ugen, og danske kvinder indtager 168 gram. Indtaget er derfor højere end det anbefalede nul-indtag.

I undersøgelsen har forskerne opstillet forskellige scenarier for de ernæringsmæssige konsekvenser af at sænke det daglige indtag af kød fra det nuværende til det anbefalede med særlig vægt på forarbejdet kød. Undersøgelsen viser, at det er muligt at nedsætte danskernes indtag af forarbejdet kød, uden at kostens indhold af næringsstoffer påvirkes væsentligt i negativ retning. 

Læs hele undersøgelsen her.

LÆS OGSÅ på Videnskab.dk:

Kan man få 'mad-tømmermænd'?

Børn vil helst have kedelig mad

Før-menneske spiste bark, ikke savanne-mad

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.