Klassens ældste elever er bedst til fodbold
Kilde: 
05 november 2015

Hvis din søn eller datter er født i januar, er der rigtig gode chancer for, at det er ham eller hende, der scorer flest mål i idrætstimerne.

Ny forskning fra SFI viser nemlig, at det er klassens ældste elever, der klarer sig bedst både i skolen og til idræt, skriver SFI i en pressemeddelelse.

SFI har sammenlignet skolebørn på samme klassetrin, der er født i januar og december. 

”De børn, der er ældre ved skolestart, fordi de er født i starten af året, klarer sig signifikant bedre i de nationale test i de mindste klassetrin, og de udviser også færre adfærdsvanskeligheder ved 7- og 11-års alderen end dem, der er født i slutningen af året,” siger Hans Henrik Sievertsen, der er forsker ved SFI og står bag projektet.

Selvom det tydeligvis er januar-børnene, der klarer sig bedst i skolen, aftager effekten efter 4. klasse og ser ikke ud til at have betydning for uddannelse senere i livet.

Aldersforskellen kan til gengæld godt få vedvarende konsekvenser for fodboldevnerne, skriver SFI i pressemeddelelsen.

Fodboldbørnene spiller nemlig også sammen med dem, de er født i samme kalenderår som.  Da det er svært for træneren at skelne mellem talent og fordelen i at være ældre, bliver de ældste børn oftere udtaget til talenthold, hver bliver de trænet bedre, end de andre børn.

Læs også:

Stort fodboldprojekt skal gøre inaktive skolebørn sundere

Forskere: Din alder bestemmer, hvor længe du skal sove

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbl

 


 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.