Hipster-videnskab: Kvinder foretrækker mænd med skæg
Kilde: 
16 april 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Cykelstyr, skovsnegl og fuldskæg. Der er mange variationer af skæg, og nu peger et nyt studie på, at kvinder synes, at mænd med skæg er mest attraktive, hvis det ikke er normen. Det skriver Livescience.com.

Da kvinderne i forsøget så mænd med skæg eller blot stubbe, så blev de anslået til at være mere attraktive, end mænd uden skæg. Men dette gjaldt ifølge Livescience.com kun, hvis det glatbarberede look var populært.

Dette kan forklare, hvorfor skæg er in i perioder.

»Den gennemsnitlige tiltrækningskraft ændres ved frekvensen af skæg. Det kan ændre de kulturelle dynamikker, i takt med at skæg-moden varierer,« skriver forskerne i deres studie, der er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Biology Letters.

Undersøgelsen blev lavet online, hvor deltagerne skulle se på billeder af mænd uden skæg, med stubbe, mange stubbe og fuldskæg. Deltagerne blev ifølge Livescience.com inddelt i tre grupper – én, der kun så mænd uden skæg, en der så mænd kun med fuldskæg, og den sidste gruppe så mænd i alle fire stadier med skæg.

I alle grupperne blev mændene med skæg set som de mest attraktive.

Læs også: 

Får man mere og kraftigere hår efter barbering?

Hvorfor stopper kropsbehåringen med at gro?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.