Forsker: Løb langt hele livet og udskyd din aldring
15 juli 2014

KORT NYT FRA DANMARK:

Løbere, der livet igennem løber langdistancer, udskyder deres aldring, skriver Bispebjerg Hospital i en pressemeddelelse.

Ny forskning viser ifølge pressemeddelelsen, at de mange kilometers løb sørger for, at færre skadelige sukkerkrydsbindinger – et velkendt tegn på aldring – hober sig op i bindevævet i sener, muskler, hjerte og kar.

Samtidig har langdistanceløberne også færre skader i for eksempel sener, menisk og brusk, og risikoen for livsstilssygdomme er mindre, skriver Bispebjerg Hospital.

»Vi har påvist, at livslangt langdistanceløb gør en forskel. De ældre langdistanceløbere, som har været med i vores studie, har over 21 procent mindre ophobning af de skadelige sukkerkrydsbindinger i deres bindevæv, sammenlignet med slanke, raske, stillesiddende personer. Så det er altså muligt at udskyde sin aldring ved at løbe langt hele livet,« siger post.doc Christian Couppé fra Institut for Idrætsmedicin i pressemeddelelsen.

Bispebjerg Hospital oplyser på twitter, at der er med 'langt løb' mere specifikt menes, at man gennemsnitligt løber omkring 25-30 kilometer om ugen.

Den nye undersøgelse er publiceret i det amerikanske tidsskrift AGE.

Læs også:

Træn mindre og bliv bedre

Hvor hurtigt bliver min kondition dårligere?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.