Cannabis ser ud til at holde BMI nede
Kilde: 
22 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Cannabis kan gøre det svært at få ny viden til at sidde fast i knolden, det øger risikoen for skizofreni, og du bliver sandsynligvis afhængig af det, som Videnskab.dk har skrevet tidligere.

Men cannabis er ikke kun et onde. Anden forskning har vist, at det også kan dræbe kræftceller og bremse sklerose.

Et canadisk studie antyder nu endnu en positiv effekt af at ryge cannabis: Det kan holde BMI nede. Med andre ord er du sandsynligvis mindre tyk, hvis du ryger cannabis, end hvis du ikke gør.

Forskerne har set nærmere på blandt andet fedtprocent og insulinresistens hos 786 inuitter, der tilbage i 2004 deltog i det omfattende Nunavik Inuit Health Survey. Af de 786 inuitter røg hele 57,4 procent cannabis.

Analyserne viser ifølge forskernes artikel i tidsskriftet Obesity umiddelbart, at cannabisrygere har mindre risiko for at udvikle diabetes. Men da forskerne vred data igennem en masse filtre, nåede de frem til, at risikoen formentlig kun er nedsat, fordi inuitterne med cannabis i blodet holdt et lavere BMI end ikke-rygerne.

Mindre fedt sænker som regel risikoen for at udvikle diabetes.

»Der er stigende interesse for det endocannabinoide system (blandt andet fedtceller og hvordan de spiller sammen med hjernen, red.) og dets mulige indflydelse på appetit, stofskifte, og vægt. Derfor kan cannabinoider (stoffer, der påvirker hjernen, red.) fra cannabis ses som en interessant vej til forskning i fedme og tilknyttede lidelser,« skriver forskerne fra CHU de Québec i Canada ifølge healio.com.

Forskerne bemærker dog samtidig, at man også skal huske på cannabis’ skadelige effekter. De anbefaler derfor yderligere forskning – som du så også må afvente, før du bruger en slankekur som undskyldning for at kaste dig over cannabis.

Læs også:

20 års forskning: Så skadelig er cannabis

Er det farligt at ryge hash?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.