Om forfatteren

Garbi Schmidt

Professor MSO, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet

Jeg er professor i kultur- og sprogmødestudier på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet.
Uddannelsesmæssigt har jeg en ph.d. i islamologi fra Lunds Universitet (1998) og en filosofisk doktorgrad (2015) om Nørrebros indvandringshistorie.
Jeg har specialiseret mig i forskning om indvandrere i Vesten, herunder muslimske minoriteter.
Jeg ser på religion som praksis, ikke som et fjernt, ideologisk landskab. Selv i et (tilsyneladende) sekulær land som Danmark sætter religion sit stærke præg, både politisk, socialt, og kulturelt.
Religion er betydningsfuld for, hvem der forstås som 'os' og 'de andre', for eksempel når snakken går om islam.
Jeg prøver at stille både skarpt, men også give skæve vinkler på religionens praktiske og politiske betydning, både i Danmark og internationalt.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hvad skal vi med humanister i en krisetid?

studerende_filosofi_taenke_religion_humanister

Det er svært og skal ikke bortforklares, at nyuddannede humanister har svært ved at finde arbejde. Men det er måske værd at bemærke, at der er langt færre arbejdsløse nyuddannede humanister end for mindre end 10 år siden - altså selv i en krisetid. (Foto: Shutterstock)

Annonce: