Videnskab.dk forankres hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Videnskab.dk skal fremover tilknyttes Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det ændrer dog intet ved det populære nyhedsmedies uafhængighed og selvstændighed

Videnskab.dk vil fremover være institutionelt forankret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det ændrer ikke ved Videnskab.dk's status som uafhængigt medie og selvstændigt projekt. (Illustration: Videnskab.dk)

Videnskab.dk vil fremover være institutionelt forankret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det ændrer ikke ved Videnskab.dk's status som uafhængigt medie og selvstændigt projekt. (Illustration: Videnskab.dk)

Det populære nyhedsmedie Videnskab.dk fejrede i går både sin 5 års fødselsdag og udgivelsen af formidlingshåndbogen "Slip din viden løs", som er udkommet ved forlaget Ajour.

Under festivitassen kunne chefredaktør Vibeke Hjortlund samtidig afsløre, at vidensportalen, som hver måned har knap 600.000 unikke brugere, er blevet fremtidssikret.

Den statsstøttede portal, som primært henter sine bevillinger gennem Styrelsen for Forskning og Innovation, vil fremover være institutionelt forankret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Det betyder i praksis, at højskolen påtager sig forpligtelsen som bevillingshaver. Forankringen ændrer ikke ved Videnskab.dk's status som uafhængigt medie og selvstændigt projekt, ej heller ved dets fysiske beliggenhed i Valby.

Store forventninger om synergi

»Videnskab.dk har på fem år bygget sig op som et yderst positivt bidrag til journalistik og publicitet i Danmark, gennemført i konstruktivt samarbejde med landets øvrige medier til gavn for både medier og samfundsoplysning,« siger Jens Otto Kjær Hansen, Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles rektor.

»Vi har i løbet af årene haft et glimrende samarbejde, senest det fælles bogprojekt om forskningsformidling. Jeg kan kun se fordele i den nye konstruktion og ser frem til de positive synergimuligheder, som det giver,« siger Jens Otto Kjær Hansen.

Formand for Videnskab.dk’s styregruppe, Kirsten Drotner, som er professor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet, siger:

»Videnskab.dk blev etableret for at løse en vigtig opgave med at udbrede forskningsbaseret viden til befolkningen – med særligt fokus på de unge. Der er skabt et succesfuldt medie, som hver dag når ud med gode historier om alt fra naturvidenskab og teknologi til samfundsvidenskab og humaniora. Jeg er meget glad for, at det nu også er lykkedes at sikre Videnskab.dk’s fremtid gennem en institutionel forankring på netop Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.«

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.