Verdens rigeste mand vil sende mennesker til Månen: »Denne gang bliver vi der«

I dette udklip fra pressemødet fortæller Amazon-grundlægger, Jeff Bezos, at han har ambitoner om at sende mennesker til Månen. (Video: Associated Press)

I dette udklip fra pressemødet fortæller Amazon-grundlægger, Jeff Bezos, at han har ambitoner om at sende mennesker til Månen. (Video: Associated Press)

Kilde: 
10 maj 2019

Verdens rigeste mand og grundlægger af Amazon, Jeff Bezos, har store planer for menneskehedens fremtid og sin rumfartsvirksomhed Blue Origin.

Ved et pressemøde i Washington fortalte han i går (9. maj 2019), at Blue Origin vil involvere sig i den officielle amerikanske ambition om at sætte mennesker på Månen igen i 2024, skriver nyhedsbureauet Associated Press.

LÆS OGSÅ: SpaceX eller Blue Origin: Hvem kommer først ud i rummet?

»Det er tid til at vende tilbage til Månen. Denne gang bliver vi der,« sagde Jeff Bezos blandt andet ifølge Associated Press.

Jeff Bezos præsenterede sine planer foran virksomhedens nyeste rumfartøj Blue Moon, der ifølge Amazon-rigmanden skal lande på Månen.

»Det er et fantastisk fartøj, og det skal til Månen,« sagde Jeff Bezos.

Blue Moon er et robotstyret rumskib på størrelse med et lille hus, der først og fremmest skal skibe en last med fire robotter til Månen.

Planen er derudover, at et Blue Moon-rumskib skal transportere mennesker til Månen i år 2024, hvilket er den samme tidsramme, som NASA og den amerikanske regering arbejder med.

LÆS OGSÅ: Efter otte år kan USA igen opsende astronauter: Hvad skyldes den lange pause?

Den amerikanske kongress har dog for nylig kritiseret NASA for ikke at have en klar plan for, hvordan det skal føres ud i livet.

Jeff Bezos pressemøde var overordnet fattig på detaljer og mindede mest om lanceringen af et nyt Apple-produkt, skriver verdens største nyhedsbureau, Associated Press.

Jeff Bezos fortalte således ikke noget nærmere om, hvornår de forskellige opsendelser skulle finde sted, hvorvidt det skulle ske i samarbejde med NASA, og hvordan planerne mere konkret skulle gennemføres. Det handlede mest om visioner, skriver Associated Press.

Det er 47 år siden, der senest har været mennesker på Månen.

LÆS OGSÅ: Fra taber til førende rummagt: Historien om, hvordan Sovjet og USA kæmpede sig til Månen

LÆS OGSÅ: Rumturisme er kommet et skridt nærmere

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.