SpaceX eller Blue Origin: Hvem kommer først ud i rummet?
Kilde: 
25 januar 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

To af de største amerikanske spillere indenfor rumfart konkurrerer i disse dage om at bringe mennesker ud i rummet på den mest effektive måde. Blue Origins kunne i weekenden fortælle, at de har genbrugt en raket for første gang, mens SpaceX netop har vist deres nye svævende kapsel frem.

SpaceX har netop frigivet en video, hvor de tester deres nyeste rumkapsel, Dragon 2. I videoen lykkes det kapslen at svæve frit i luften i de fem sekunder, testen varer. Det skriver Sciencealert.com.

Testen viser, at SpaceX er godt på vej til at kunne udføre svævende landinger, hvilket kan blive en stor fordel for fremtidige missioner til Mars. Det vil nemlig sige, at en bemandet kapsel ikke behøver at lande med faldskærme, men i stedet kan lande direkte på planeten.  Du kan se, hvordan det foregik i videoen herunder.

Video: SpaceX

SpaceX’s meddelelse kommer kort tid efter, at Blue Origin i weekenden kunne fortælle, at det er lykkedes dem at sende en raket ud i rummet, som kunne lande sikkert på Jorden igen. For anden gang. Blue Origin har nemlig brugt selvsamme raket, New Shepard, før, og det er første gang, det sker. Se hvordan i videoen herunder.

Video: Blue Origins

Ifølge Blue Origins er det nødvendigt, at vi lærer at genbruge raketter, hvis vi I fremtiden skal sænke prisen for at have mennesker, der arbejder i rummet.

Læs også:

SpaceX vil gentage dristigt forsøg

Turist i rummet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.