Inspireret af Tintin og flydende sølv: Se Elon Musks nyeste raket
Kilde: 
14 januar 2019

Elon Musk elsker designet på rumraketterne i tegneserien Tintin, og det er da også til at se på den nyeste raket fra SpaceX.

Den hedder 'Test hopper', og en række billeder af raketten, taget på SpaceX's område i Boca Chica i Texas, er netop blevet postet på Elon Musks Twitter-side.

Det skriver Business Insider

Raketten er ikke bygget til at gå i kredsløb om Jorden, men er en slags testmodel, der skal bruges til at afprøve metoder til drift.

Erfaringerne fra 'Test hopper' skal føre til udviklingen af fuldskala-raketten Starship, der skal fragte mennesker til Mars.

Den endelige version, der også bliver forsynet med vinduer, vil være »højere, være mere tykhudet (vil ikke rynke) og have en elegant kurvet næsesektion,« forklarer Elon Musk i et tweet.

Før de offentliggjorte billeder fortalte Elon Musk desuden på Twitter, at hans Starship ville komme til at ligne flydende sølv, og selvom testmodellen allerede har looket, vil det blive endnu mere udtalt i den færdige model.

Det endelige fartøj skal kunne fragte op mod 100 mennesker og en last på 150 ton til Mars, og hvis alt går efter planen er det klar til opsendelse i 2023.

Elon Musk håber på at kunne sende det første Mars-hold af sted så tidligt som i 2024, så de vil være fremme i år 2025.

ele

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.